Αν η σκλήρυνση κατά πλάκας δυσκολεύει την καθημερινότητά σας και τις κινήσεις σας, δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να δείχνετε όμορφοι και να αισθάνεστε γοητευτικοί; Τι να κάνετε με το ντύσιμο και τα μαλλιά σας.


Δέρμα
Χρειάζεται να αισθάνεστε άνετα με κάθε τρόπο, περιλαμβανομένου και του δέρματος.
Η φροντίδα του εαυτού σας δεν είναι απαραίτητο να στοιχίζει πολύ. Βάλτε την αγαπημένη σας λοσιόν σε όλο το σώμα, ιδιαίτερα στα πόδια, τα χέρια και τις πατούσες. Δοκιμάστε μασάζ. Εκτός από τη χαλάρωση των μυών και τη βοήθεια του κυκλοφορικού, σάς κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση σε ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θαύματα με μανικιούρ- πεντικιούρ
Ένα καλό μανικιούρ ή πεντικιούρ θα σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Να πάτε σε ινστιτούτο που να εμπιστεύεστε. Να δείτε πιστοποιητικά και να ρωτήσετε τον υπεύθυνο για το πώς καθαρίζουν τα εργαλεία.
Προσοχή στις λοιμώξεις. Λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο πόνο στα χέρια και τα πόδια σας ή να είστε περισσότερο ευαίσθητοι στο ζεστό νερό.

Ωραία Μαλλιά
Αν θέλετε νέα εμφάνιση, αν τα δάχτυλα και τα χέρια σας δεν είναι αρκετά δυνατά ώστε να κάνουν πολύ styling, αγοράσετε το πιο ελαφρύ πιστολάκι για τα μαλλιά ή επιλέξτε ένα εύκολο χτένισμα.
Ρωτήστε τον κομμωτή ή ένα φίλο που γνωρίζει από χτενίσματα σχετικά με το κούρεμα που μπορείτε να κάνετε ώστε απλώς να περνάτε τα δάχτυλα με λίγο από κάποιο προϊόν και να φαίνεστε τέλεια.

Ντυθείτε έξυπνα
Αγοράστε ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Το φερμουάρ και τα κουμπιά αποτελούν πρόκληση στο ντύσιμο αν η νόσος έχει επηρεάσει τα χέρια σας.
Επιλέξτε φορέματα χωρίς τα παραπάνω και sweaters με μαλακό, άνετο ύφασμα.
Ένα απλό μαύρο πουλόβερ με πολύχρωμα φουλάρια και αξεσουάρ μπορεί να φαίνεται διαφορικό, από έξοδο σε έξοδο.
Στους άντρες, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι το ντύσιμο με κοστούμι για το δείπνο ή για επαγγελματικό ραντεβού. Τι μπορείτε να κάνετε με τη γραβάτα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε clip ή να τη φυλάτε και να τη φοράτε δεμένη και να τη σφίγγετε.

Ωραία εφαρμογή ρούχων
Καλοραμμένα ρούχα κάνουν οποιονδήποτε να έχει στυλ. Μεταποιήστε τα ρούχα σας ώστε να εφαρμόζουν τέλεια. Αλλάξτε τα περίεργα κουμπιά, το φερμουάρ και άλλα στοιχεία που είναι δύσκολο να ελέγξετε.

Κερδίστε την προσοχή
Ελκύστε άμεση προσοχή στο πρόσωπό σας με πολύχρωμα μαντήλια.
Μπορεί να αγοραστούν με όμορφο κούμπωμα που τα κάνει πιο εύκολο να φορεθούν. Επιλέξτε μαγνητικό κούμπωμα και άλλες λύσεις στα αγαπημένα σας βραχιόλια και κολιέ για να είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν.
‘’Προσγειώστε’’ τις πατούσες
Για πολλές γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν αποτελούν επιλογή τα ψηλά τακούνια. Τα χαμηλά παπούτσια υπάρχουν σε πολλά στυλ. Μπορείτε να κάνετε και τις σόλες των παπουτσιών σας λιγότερο γλιστερές.

Κάντε το δικό σας ινστιτούτο
Εξοικονομήστε ενέργεια και προσπάθεια αφιερώνοντας μια μικρή περιοχή στο μπάνιο ή το υπνοδωμάτιο στον καλλωπισμό.
Επιλέξτε ένα σημείο που να μπορείτε να καθίσετε με άφθονο χώρο γύρω σας. Να έχετε κοντά σας ένα μεγεθυντικό καθρέφτη για να βάφεστε ή να ξυρίζεστε πιο εύκολα. Να έχετε εύκαιρη μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή. Αποτελεί ασφαλή επιλογή.

Θαύματα του μακιγιάζ
Λίγα προϊόντα που είναι εύκολα στη χρήση μπορούν να σας βοηθήσουν να φαίνεστε όμορφη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό υγρού και στερεού μεικ απ και ενυδατική κρέμα με χρώμα. Το μακιγιάζ σε υγρή μορφή μεικ απ ή ρουζ μπορεί να εφαρμοστεί με τα δάχτυλα ή ένα σφουγγάρι.


Πηγή: iatronet.gr