ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ - Ο Josh Harding δεν αισθάνεται καλά. Ο τερματοφύλακας της Μινεσότα άρχισε να ζαλίζεται κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στον πάγο περίπου πριν από δύο μήνες, και άρχισε να βλέπει μεγάλες, μαύρες κουκκίδες.

Το πρόβλημα στον αυχένα που είχε ήταν κάτι πολύ πιο σοβαρό. Οι γιατροί διέγνωσαν σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από μια σειρά εξετάσεων, και από τότε έχει υποβληθεί σε θεραπεία για την ασθένεια, η οποία προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα με την ισορροπία, την όραση και κόπωση. Αλλά ο 28χρονος Harding, συνέχισε τις προπονήσεις επί πάγου πριν από δύο εβδομάδες, δεν έχει σκοπό να τελειώσει η καριέρα της με αυτόν τον τρόπο.

"Συνεχίζω να κάνω πατινάζ τακτικά, ασκούμαι τακτικά, προσπαθώ να επανακτήσω τις δυνάμεις μου", δήλωσε ο Harding μετά από μια προπόνηση στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Όταν έλειπε από τις προπονήσεις για εβδομάδες, οι φίλοι του κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. "Είναι ένα πολύ λυπηρό να ακούμε ότι κάποιος στην δική μας ηλικία, φίλος και συμπαίκτης λαβάνει μια τέτοια διάγνωση", είπε ο Zach Parise, προσθέτοντας: "Είμαι σίγουρος ότι θα το παλέψει. Δεν θέλει κανείς να αισθάνεται άσχημα γι 'αυτόν. Δεν πρόκειται ποτέ να δείξει ότι του συμβαίνει κάτι."

Ο Harding είπε ότι αισθάνεται κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχει δυσκολία στον ύπνο, αλλά είπε ότι δεν ανησυχεί για την μακροπρόθεσμη επίδραση της νόσου.
"Δεν σκέφτομαι τι θα συμβεί στο μέλλον. Εγώ και ο γιατρός μου σκοπεύουμε να την αντιμετωπίσουμε επιθετικά», είπε. "Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί σε τρία ή πέντε χρόνια. Όταν έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας, δεν μπορείς πραγματικά να το γνωρίζεις αυτό. Θα κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας για να μειώσουμε τον κίνδυνο μιας επίθεσης ή οτιδήποτε άλλο. "

"Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τον Josh και την οικογένειά του», δήλωσε ο Chuck Fletcher. «Η δυναμικότητα του Josh τον έχει οδηγήσει σε μια επιτυχημένη καριέρα και ξέρουμε ότι θα προσεγγίσει αυτή η νέα μάχη με τον ίδιο τρόπο."
"Όποιος περνάει δύσκολες στιγμές με την νόσο, έχω να του πω ότι εγώ δεν πρόκειται να την αφήσω να με αποσπάσει από το στόχο μου και τα όνειρά μου και ίσως αυτό μπορέσει να βοηθήσει», είπε. «Αν μπορώ να βοηθήσω έστω ένα άτομο, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Αν μπορώ να βοηθήσω 100, ακόμα καλύτερα! "

Πηγή : healthcaresolutionsplus.org | www.facebook.com