Η σωστή διατροφή είναι αναγκαίο να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας συμπεριλαμβάνοντας φρέσκα φρούτακαι λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες. Τρώγοντας σωστά νιώθουμε υγιείς, έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια με αποτέλεσμα να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.
Συγχρόνως, ανακύπτει το εξής ζήτημα. Μεγαλώνοντας τείνουμε να παρουσιάζουμε περισσότερα προβλήματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ενώ η διατροφή με τη σειρά της επηρεάζει άμεσα το κομμάτι της ψυχολογίας μας. Προσθέτοντας, λοιπόν, στο καθημερινό μενού τις παρακάτω 10 τροφές θα βελτιώσουμε τη μνήμη μας, θα  προλάβουμε τηναπώλεια των μαλλιών μας και θα είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν είμαστε από μέσα καλά φαίνεται και προς τα έξω.
Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα εκτός του ότι είναι γνωστή για τη γεύση της, είναι γνωστή και για τα οφέλη που προφέρει στον εγκέφαλό μας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στηνπροστασία του εγκεφάλου των κυτταρικών μεμβρανών. Περιέχει επίσης μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ανθοκυάνες, όπου βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από τηναπώλεια μνήμης.
Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε γλουταθειόνη, μία πρωτεΐνη που βοηθά στηναποτοξίνωση του ήπατός σας. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικά φλαβονοειδή καιβ-καροτένιο. Η τακτική κατανάλωση καρότων τονώνει το συκώτι μας και βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του ήπατος.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ το οποίο βοηθά στηνπροστασία του εγκεφάλου από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσοςΑλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα του δεντρολίβανουμπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές ικανότητες των ανθρώπων και την ενίσχυση της μνήμης καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τροφές.
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το μια εξαιρετική υγιεινή τροφή τόσο για το σώμα μας όσο και  για τα μαλλιά μας. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές β- καροτίνης, καθώς και μια μεγάλη πηγήφυλλικού οξέος και σιδήρου, τα οποία συμβάλουν θετικά στην υγεία των μαλλιών μας.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι ένα άλλο σούπερ τρόφιμο που κάνει καλό στο συκώτι καθώς είναι γεμάτο με ένα υψηλό ποσό της γλουταθειόνης και ενώσεων ενισχύοντας την ικανότητα του ήπατός μας να παραμένει καθαρό. Η έρευνα έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα η κατανάλωση ενός ή δύο αβοκάντο την εβδομάδα για 30 ημέρες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του συκωτιού.
Καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εγκεφάλου. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Μία πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ισχυρή συσχέτιση με τημακροζωία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις σε ενήλικες.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA). Οι πιο αποτελεσματικές ουσίες, όπως οι EPA και DHA, εμφανίζονται φυσικά σε λιπαρά ψάρια και συμβάλλουν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης, την τόνωση του εγκεφάλου καιτη λειτουργία της καρδιάς. Μερικές από τις καλύτερες πηγές είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγκα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.
Ηλιόσποροι
Αν ανησυχείτε για την απώλεια μαλλιών, μπορείτε να προσθέσετε ηλιόσπορους στη διατροφή σας. Είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένης τηςβιταμίνης Ε, βιταμίνης Β6, ψευδαργύρου και σιδήρου.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πολύ γνωστό για τα οφέλη που μας προσφέρει με τις ευεργετικές του ιδιότητες στον εγκέφαλό μας. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σεκάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο.
Μύρτιλα
Αν θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας, τότε οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σας σχετικά με τα μύρτιλα. Είναι πλούσια σε φυτοχημικά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στα ηλικιακά προβλήματα μνήμης.
Προσθέστε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας αυτές τις τροφές και θα δείτε τα οφέλη τους να σας δυναμώνουν, να βελτιώνουν την ψυχολογία αλλά και την υγεία σας. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού ώστε να είστε σωστά ενυδατωμένοι.