Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 6.00 μ. μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα.

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΕΑΣΚΠ για την πολυ ενημερωτική και σπουδαία εκδήλωση καθώς και για την όμορφη και ζεστή φιλοξενεία που είχαμε την τιμή να δεχθούμε σαν ομάδα.

Ευχαριστούμε πολύ όλο το Δ.Σ
και την πρόεδρο κυρία Μαργαρίτα Καραγιώργου.
Είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια γιατι είστε οι άνθρωποι που το μαζί το κανουν πράξη...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
Κι αυτό το έχουμε περισσότερο ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε....Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Παρευρέθηκαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Πολιτείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των καλεσμένων από την συντονίστρια της εκδήλωσης και εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργό του Σωματείου κα Σοφία Αττάρτ και ακολούθησε η ομιλία-χαιρετισμός της Προέδρου κας Μαργαρίτας Καραγιώργου, όπου ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ καθώς και για θέματα που απασχολούν τα ΑμΣΚΠ και ευχαρίστησε ξεχωριστά τους καλεσμένους για τη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κος Δημήτρης Πελεκούδας, η Διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών και μέλος του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Κατερίνα Γατοπούλου, ο Ιατρός Παθολόγος, Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και μέλος του Δ.Σ.

Λιμένα Πατρών κος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας και Επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Γωγώ Παπαθανασοπούλου, ο Γ.Γ. της ΜΚΟ Φροντίζω και συντονιστής του προγράμματος «Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα-Πρόγραμμα "Είμαστε Όλοι Πολίτες"» κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, η εμπνεύστρια της Διαδικτυακής Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ και μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαρίνα Ζεκάκου και ο καθηγητής Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννης Ματσούκας.

Ακολούθησε Επιστημονική Ενημέρωση από τον Καθηγητή Νευρολογίας, Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Π.Ν.Π. και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας κ. Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο με θέμα : “Απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις ασθενών με ΣΚΠ”.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε από τον Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Ηλεκτροφυσιολογίας στο Εργαστήριο Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη με θέμα: “Η ηλεκτροφυσιολογική διάγνωση και η προγνωστική της αξία για τη ΣΚΠ στην εποχή της μαγνητικής τομογραφίας” και έκλεισε την ενημέρωση ο Διδάκτορας Κλινικός Νευροψυχολόγος στο Ιατρείο Μνήμης- Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λάμπρος Μεσσήνης με θέμα: “Νευροψυχολογική εκτίμηση και αποκατάσταση γνωστικών λειτουργιών στη ΣΚΠ”.

Ακολούθησαν ερωτήσεις-συζήτηση προς τους ομιλητές από τους παρευρισκόμενους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφές , χυμοί και διάφορα εδέσματα και έκλεισε με ελαφρύ δείπνο.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων και η είσοδος ήταν ελεύθερη προς όλους.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη, τους φίλους, τους εθελοντές, τους φορείς της πολιτείας, καθώς και τους έγκριτους επιστήμονες ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί πολύ τον εθελοντή Παντελή Καλαφάτη και τον φίλο Ανδρέα Παπαδιονυσίου για τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση αντίστοιχα της εκδήλωσης.
Συγχαίρει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» για την άψογη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων.
Επίσης, εύχεται ολόψυχα σε όλους, Καλές Γιορτές με Υγεία και Δύναμη!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.







Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την επιστημονική εκδήλωση  ΕΔΩ