Στα 22 της η Νατάσα είναι ήδη μανούλα δύο παιδιών! Προσφάτως διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και ο γιατρός της το αποδίδει στο γεγονός ότι έκανε δύο καισαρικές σε τόσο νεαρή ηλικία. Μέσα από το κείμενό της μοιράζεται μαζί μας την ιστορία της και τις ανησυχίες της για το μέλλον!

Η επιθυμία να γίνεις μαμά, μπορεί να σου αλλάξει όλη τη ζωή!

Με λένε Νατάσα, είμαι 22 ετών, παντρεμένη με έναν υπέροχο άντρα και έχω 2 πανέμορφα αστεράκια!

Η ιστορία μου ξεκινάει κάπως έτσι… .με τον άντρα μου πηγαίναμε μαζί σχολείο αλλά σε διαφορετικές τάξεις και δεν κάναμε ποτέ παρέα. Μετά από χρόνια και διάφορα που είχαν συμβεί καταλάβαμε ότι ο ένας είναι πλασμένος για τον άλλο και αποφασίσαμε τον Οκτώβρη του 2006 να είμαστε μαζί. Εγώ 17,5 εκείνος 20.

Για να μην σας τα πολυλογώ θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε μία μεγάλη οικογένεια κι έτσι στις 18/10/2008  ανεβήκαμε τα σκαλιά της εκκλησίας. Εγώ παράλληλα σπούδαζα και έκανα ταξίδια στην Αθήνα από το νησί που μέναμε λόγω της δουλειάς του. Τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους μένω έγκυος αλλά μετά από 2.5 μήνες όλα τελείωσαν, δεν το είχαμε πει σε κανέναν και το περάσαμε μόνοι μας. Συνεχίσαμε την ζωή μας. Δεν ξενυχτούσαμε, απλά ήμασταν μαζί, κοιμόμασταν αγκαλιά και μας αρκούσε, δεν προσπαθούσαμε να μεγαλώσει η οικογένεια.

Τον Μάρτη του 2009 δεν είχα περίοδο, έκανα αμέσως τεστ γιατί κάτι με έτρωγε και ΝΑΙ ήταν ΘΕΤΙΚΟ!!!

Κάναμε εξετάσεις, πήγαμε στον γιατρό και μας διαβεβαίωσε πως όλα εξελίσσονταν υπέροχα!! Το ανακοινώσαμε στους δικούς μου…. ΧΑΡΑ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, τα συναισθήματα απερίγραπτα.

Τον Οκτώβρη διανύοντας τον 8ο μήνα, λίγες μέρες πριν κλείσουμε 1 χρόνο παντρεμένοι, ξύπνησα και ήταν μουδιασμένο δεξί χέρι, δεξί πόδι.… Ανησύχησαν όλοι, αλλά τελικά το απέδωσαν στην μεγάλη ποσότητα μαγνησίου που έπαιρνα λόγω των πρόωρων συσπάσεων που είχα…. αλλά μάλλον δεν ήθελαν να το πιστέψουν…..

Τα συμπτώματα υποχώρησαν ξαφνικά και επανήλθαν στις 13/11/2009 που είχα προγραμματισμένο ραντεβού για να φέρω στη ζωή το μωράκι μου… Είχα πόνους από τις 7:30 το πρωί αλλά τελικά στις 21:47 το βράδυ γέννησα τον Γιωργάκη μου με καισαρική και 28,5 αιματοκρίτη.

Τα μουδιάσματα που είχα συνέχιζαν. Είπαν όλοι πως είναι εκδήλωση άγχους και ότι  θα περνούσαν μετά τις 40 μέρες. Δυσκολεύτηκα αρκετά με τον μπέμπη εκείνες τις μέρες αλλά ευτυχώς είχα δίπλα μου τον αντρουλη μου και την μαμά μου και τα κατάφερα.

Στην γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ τον Μάιο του 2010 ανακάλυψα πως ήμουν έγκυος. Ήμουν 3 μηνών… Πέρασα μια τέλεια εγκυμοσύνη, δεν καταλάβαινα καν πως έχω έναν ακόμα μπεμπαρο στην κοιλιά μου… Γέννησα  στις 18/11/2010, πήγαμε σπίτι όλα υπέροχα.

Ένα πρωινό κι ενώ ο άντρας μου ήταν στη δουλειά, στις 10/2/2011, ξυπνάω πάλι με αυτό το άσχημο και ενοχλητικό μούδιασμα και αυτή την φορά είχε πιάσει και το δεξιό κομμάτι του προσώπου. Επικράτησε πανικός, γύρισε ο άντρας μου από την δουλειά, με πήγε στο νοσοκομείο, με εξέτασαν, τους έδωσα όλο το ιστορικό και κατέληξαν πως έπρεπε να κάνω μαγνητική εγκεφάλου γιατί μάλλον είχα ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ….

Έκανα την μαγνητική στις 18/02/2011 (την ημέρα που γινόταν 3 μηνών ο μπέμπης) που πιστοποίησε πως αυτά τα μουδιάσματα που είχα και στις 2 εγκυμοσύνες ήταν από την νόσο.

Σήμερα κάνω πια την θεραπεία μου μετά από έναν χειμώνα με κορτιζόνη και είμαι καλά….

Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα τίποτα, απλά θα προτιμούσα να μην είχα αρρωστήσει και να μπορώ να ζω όπως κάθε μαμά και όχι να ζω με τον φόβο μήπως μουδιάσω και δεν μπορώ να φροντίσω τα μωρά μου!!!!! Το μόνο που θέλω πια από την ζωή μου είναι να είναι καλά τα αγγελούδια μου, ο άντρας μου, οι γονείς μου και ο αδερφός μου και να μην κάτσω σε καροτσάκι γιατί δεν θέλω να πληγώσω άλλο κανέναν τους…

Απλά μου είπε μια κουβέντα ο γιατρός μου  και δεν θα την ξεχάσω ΠΟΤΕ: αν δεν έκανα τόσο μικρή 2 καισαρικές, το πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα αρρώσταινα και  του απάντησα

«Δεν με νοιάζει που αρρώστησα, μου αρκεί που ο Θεός μου χάρισε αυτά τα 2 πανέμορφα αγγελούδια!!!!»


Πηγή: www.eimaimama.gr