Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, η Διεθνής Ομοσπονδία MS έχει κυκλοφορήσει μια νέα έκθεση σχετικά με τα άτομα που πάσχουν και την απασχόληση τους.  Βασίζεται σε δεδομένα από παγκόσμια έρευνα της πάνω από 12.200 άτομα που πάσχουν από ΣΚΠ σε 92 χώρες. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 43% των ατόμων με ΣΚΠ που δεν είναι στην απασχόληση είχε σταματήσει να εργάζεται από τρία χρόνια και μετά τη διάγνωση. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 70% μετά από δέκα χρόνια. Επιπλέον, το 62% των ατόμων με ΣΚΠ που δεν ήταν στον τομέα της απασχόλησης, δήλωσε την κούραση που τους απέτρεψε από την παραμονή στην εργασία - πολύ λιγότερο από το 85% ανέφερε το 2010.

Λιγότεροι άνθρωποι είχαν μειώσει τις ώρες εργασίας τους ή είχαν λάβει βραχυπρόθεσμα απουσία και περισσότεροι άνθρωποι ανέφεραν δεν χρειάζεται να αλλάξετε μοτίβο εργασίας τους σε σύγκριση με τα δεδομένα του 2010. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης συστάσεις για τους εργοδότες, για την λήψη αποφάσεων για τους ανθρώπους που πλήττονται από MS

Αποτελεσματικές αλλαγές και προσαρμογές θα μπορούσαν να κρατήσουν περισσότερους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας στην εργασία.  Πολλές από τις αλλαγές που απαιτούνται για να μπορέσουν οι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας να παραμείνουν στην αγορά εργασίας, όπως προσαρμογές στο χώρο εργασίας ή αποτελεσματικές θεραπείες, είναι τα επιτεύξιμα μέσα.