Υλικά :

    ■ 1/2 κολοκύθα
    ■ 1 κρεμμύδι
    ■ 2 – 3 καρότα
    ■ 1 πράσο
    ■ 1κ σ ελαιόλαδο
    ■ 1φλ γάλα σόγιας
    ■ 2κ σ βούτυρο
    ■ κάρυ, μοσχοκάρυδο, κρόκο Kοζάνης, τζίντζερ
    ■ 1 ζωμό λαχανικών





Εκτέλεση :

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο , το τζίντζερ, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και 2 – 3 στήμονες κρόκο Κοζάνης και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα (το αφήνουμε να κοχλάζει). Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα-λίγα τα υλικά στο μπλέντερ. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σερβίρουμε με γιαούρτι και μαύρο σουσάμι.

Γράφτηκε από Βάσω Βαγιώτα
Πηγή: www.diatrofi.gr