Καλαμάρια γεμιστά. Aγιορείτικες Μοναστηριακές Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.
Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα ψιλοκόβουμε.Ζεματίζουμε τα καλαμαράκια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μετά ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια, το μαϊντανό, τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι και το ντοματοπελτέ διαλυμένο (αν θα κάνουμε το φαγητό κόκκινο).

Αφού πάρουν όλα αυτά μία-δύο βράσεις, ρίχνουμε το ρύζι (τόσο, όσο υπολογίζουμε ότι χρειάζεται για να γεμίσουν τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση τους), το γυρίζουμε δυο-τρεις φορές και προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό.

Όταν απορροφηθεί το νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα καλαμαράκια.
Κλείνουμε το άνοιγμα τους με μία οδοντογλυφίδα.

Τα απλώνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα εναλλάξ (δηλαδή όχι προς την ίδια κατεύθυνση).
Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα φλυτζάνι νερό.
Τα σιγοβράζουμε , ώσπου να μείνουν με το λάδι τους.
Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι αν δεν έχουμε βάλει ντοματοπελτέ.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

ΥΛΙΚΑ :

  ■ 1 κιλό καλαμάρια μικρά
  ■ 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμενο
  ■ 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  ■ 1 κουταλιά μαϊντανο ψιλοκομμένο
  ■ 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  ■ 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ ή χυμό λεμόνι
  ■ 1 φλιτζάνι λάδι
  ■ Ρύζι όσο παρουν
  ■ Αλάτι
  ■ Πιπέρι


Πηγή: www.orthodoxia.online


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ, αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook: