Μεσογειακό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.
Χτυπάμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής πολύ καλά τα υλικά μέχρι που να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μπορεί να γίνει και στο μίξερ αλλά δεν χρειάζεται.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 10 x 25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει - αλευρώσει.
Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ :

  ■ 175 ml ελαιόλαδο
  ■ 3 αυγά
  ■ 150 γρ. γιαούρτι
  ■ 2 πορτοκάλια ξύσμα
  ■ 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  ■ 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  ■ 2 τεμάχια βανίλια σκόνη

Πηγή: akispetretzikis.com


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ, αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook: