Σε δυο έρευνες, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η συνομιλία ή η αποστολή μηνυμάτων κατά την άσκηση μειώνουν την έντασή της.

Η συνομιλία ή η αποστολή μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα την ώρα της άσκησης, σύμφωνα με ερευνητές.

Σε δυο έρευνες, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η συνομιλία ή η αποστολή μηνυμάτων κατά την άσκηση μειώνουν την έντασή της. Επίσης, η χρήση του κινητού επηρεάζει την ισορροπία- που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμών.

Ο ερευνητής Michael Rebold, του Hiram College στο Οχάιο, δήλωσε ότι οι παραπάνω συνήθειες διασπούν την προσοχή και διαταράσσουν τη σταθερότητά της στάσης. Πιθανόν προδιαθέτουν τους ανθρώπους σε άλλους κινδύνους όπως πτώσεις και μυοσκελετικούς τραυματισμούς.
Συγκεκριμένα, το γράψιμο μηνυμάτων μείωσε τη σταθερότητα στάσης κατά 45%. Ακόμα και η ομιλίαι στο κινητό μείωσε τη σταθερότητα κατά 19%.

Ωστόσο, η μουσική στο κινητό δεν είχε σημαντική επίδραση στη σταθερότητα της στάσης κατά την άσκηση σύμφωνα με την έρευνα σε 45 φοιτητές.

Οι έρευνες για την επίδραση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στην άσκηση δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Computers in Human Behavior και Performance Enhancement & Health.


Γράφει: Ψωμιάδου Εύη

Πηγές: Computers in Human Behavior και Performance Enhancement & Health | www.iatronet.gr