Τόση στεναχώρια γύρω μας, τόση κακία, τόση καχυποψία που σε «ποτίζουν» μερικές φορές και αρχίζεις και πιστεύεις ότι μόνο έτσι είναι οι άνθρωποι. Κι αρχίζεις κι εσύ γίνεσαι κι εσύ έτσι…
  Υπάρχουν όμως εκείνοι οι άνθρωποι που είναι ένα χαμόγελο ολόκληροι. Θα μιλήσουν και μόνο καλό θα έχουν να πουν. Τίποτα περίεργο, τίποτα που να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Καθάριο και ειλικρινές. Είναι εκείνοι που σκέφτονται για τον άλλον σαν τον ίδιο τους τον εαυτό. Σαν ότι δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη σε ό,τι λένε και κάνουν οι άλλοι. Δεν παρεξηγούν τίποτα, γιατί φέρονται σαν να μην υπάρχει συμφέρον από τον απέναντι, μιας και από τους ίδιους δε θα υπήρχε ποτέ.
Είναι εκείνοι οι χρωματιστοί άνθρωποι, με εκείνα τα ζωηρά και φωτεινά χρώματα γύρω τους, που αν τύχει και τους έχεις στη ζωή σου ξέρεις ότι έχεις μιας ζωής φίλους που θα σου σταθούν χωρίς να σου κρύψουν ποτέ την αλήθεια, ποτέ δε θα σου «χαϊδέψουν» τα αυτιά, αλλά πάντα θα σου μιλάνε γλυκά και ζεστά. Θα σου δώσουν τη θετική τους ενέργεια, θα σε κάνουν κι εσένα να σκεφτείς θετικά. Θα τρέξουν για σένα χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί δεν έχουν δεύτερες σκέψεις για κανέναν.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάποιο σκοπό πίσω από τις πράξεις τους. Καμία κακία, καμία αμφιβολία, καμία καχυποψία. Πιστεύουν αυτό που ακούνε, αυτό που βλέπουν.
Και μη νομίζεις ότι είναι αφελείς αυτοί οι τύποι. Ακριβώς το αντίθετο. Είναι αυτοί που σκέφτονται, ότι για να είναι καλά οι ίδιοι θα πρέπει να είναι καλά και όλοι που τον περιβάλλουν. Και κάνουν ό,τι μπορούν γι αυτό.
Και τους λατρεύω. Γιατί με ηρεμούν, με μαθαίνουν να γίνομαι καλύτερη, μου μαθαίνουν να σκέφτομαι θετικά, ότι δεν είναι απαραίτητο ο απέναντι μου να έχει δεύτερες σκέψεις για μένα. Μπορώ να τον πιστέψω και να έχω μόνιμα το χαμόγελο στα χείλη μου και αν τελικά διαπιστώσω το αντίθετο, θα είναι απλώς ένας ακόμα που πέρασε και δεν άγγιξε. Εξάλλου αυτός θα χάσει.
Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν κερδίζει αληθινά, παρά μόνο όταν κερδίζουμε όλοι. Συμφωνείς;
Της Κατερίνας Τσαμπά

πηγή: www.anapnoes.gr