Ένα απολαυστικό και ξεκούραστο μασάζ στα πόδια μπορεί να μας αναζωογόνηση να μας ξεκουράσει και να τα ενυδατώσει.

Οι περισσότεροι σκέφτεστε πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο να γίνει εκ μέρους σας, αφού απαιτεί αρκετό χρόνο και φυσικά πρέπει να υπάρχει κάποιος ειδικός για να σας κάνει το μασάζ στα πόδια. Φυσικά όπως θα δούμε στη συνέχεια όσοι το σκέφτονται αυτό κάνουν λάθος,  καθώς με τις τεχνικές που φαίνονται στο βίντεο, μόλις 3 λεπτά αρκούν για να κάνουμε μόνοι μας μασάζ στα πόδια με πολύ καλά αποτελέσματα και μάλιστα ενδυναμώνοντας τα.

Τα πόδια μας δέχονται τρομερές πιέσεις αφού μεταφέρουν όλο το βάρος του σώματος κατά την διάρκεια της ημέρας, συχνά τα καταπονούμε με πολλές δραστηριότητες που μόνο οφέλη έχουν για την υγεία, αλλά δυστυχώς καταπονούν τα πόδια μας περισσότερο, όπως για παράδειγμα το περπάτημα ή να ανεβοκατεβαίνουμε  τις σκάλες, στο τέλος της ημέρας τα νιώθουμε πρησμένα και κουρασμένα. Σε αυτό το «σημείο» θα μας βοηθήσει το μασάζ ποδιών που θα δούμε στη συνέχεια και έχει διάρκεια μόλις 3 λεπτών.

3 λεπτά καθημερινά είναι αρκετά για να απαλλαγούμε από την αίσθηση δυσφορίας που προκαλείται από τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια. Η διαδικασία έχει αναπτυχθεί από τον Rich Poley και αποτελείται από εννέα βήματα. Αυτό που χρειάζεται εκ μέρους σας είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες όπως περιγράφονται στο βίντεο.


Μασάζ στα πόδια με 9 βήματα, σε 3 μόνο λεπτά

Διαβάστε συνοπτικά τα 9 βήματα και στη συνέχει δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει στην πλήρη κατανόηση της διαδικασία για τη συγκεκριμένη τεχνική μασάζ των ποδιών.

    ● Καθίστε αναπαυτικά, λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα πόδια σας σε κοντινή απόσταση
    ● Κάντε ζέσταμα χαϊδεύοντας όλο το πέλμα από τα δάχτυλα μέχρι τους αστραγάλους.
    ● Τρίβετε από τα δάχτυλα μέχρι τις φτέρνες και τους αστραγάλους με κυκλικές κινήσεις (σαν να ζυμώνετε).
    ● Κάντε απαλές περιστροφές στα δάχτυλα σας.
    ● Με τους αντίχειρες των χεριών πιέστε τα πλαϊνά του ποδιού και ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα δάχτυλα κάντε μαλάξεις στο πάνω μέρος των ποδιών.
    ● Επαναλάβετε την τεχνική από το πέμπτο βήμα, αυτή τη φορά όμως αντί για πιέσεις, κάντε κυκλικές κινήσεις.
    ● Επικεντρωθείτε στην περιοχή του αστραγάλου. Πιέστε και κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο.
    ● Επαναλάβετε το βήμα 3. Κάντε μασάζ και πιέστε με δύναμη.
    ● Με τα χέρια σε σχήμα γροθιάς, χτυπήστε με απαλές κινήσεις τα πέλματα και το πάνω μέρος των ποδιών.

Αφού ολοκληρώστε το μασάζ των ποδιών, πηγαίνετε μια βόλτα σε κοντινή απόσταση, θα αισθανθείτε τη διαφορά και την αναζωογόνηση των ποδιών και θα σας φαίνονται πολύ ελαφριά και ξεκούραστα.

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία αναλυτικά στο βίντεο που υπάρχει στην αρχή του άρθρου.

Αποκτήστε μαλακά πόδια με 2 υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Εκτός από το μασάζ που μόλις είδαμε, μπορείτε να κάνετε πολλά ακόμη πράγματα για να ξεκουράσετε τα πόδια σας. Η τεχνική που θα δούμε παρακάτω είναι μια πολύ καλή επιλογή με άριστα αποτελέσματα.
Αν λόγω δουλειάς περπατάτε πολλές ώρες και τα πόδια σας είναι ταλαιπωρημένα, τότε ήρθε η ώρα να δείτε ένα κολπάκι για να τα ξεκουράσετε στο λεπτό και να είναι πάντοτε μαλακά.

Για να το πετύχετε αυτό θα χρειαστείτε:

  ● Γάλα
  ● Μαγειρική σόδα

Διαδικασία:

Σε μια λεκάνη ρίξτε μια ποσότητα γάλακτος που να καλύπτει τις πατούσες και τα δάχτυλα, τοποθετήστε μέσα τα πόδια σας για μερικά λεπτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια πάρτε μισή χούφτα μαγειρική σόδα και τρίψτε τα εναλλάξ.

Αυτό ήταν! Το γάλα θα βοηθήσει να μαλακώσουν, ενώ η μαγειρική σόδα θα τους κάνει απολέπιση αφαιρώντας το ξηρό δέρμα.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: www.votanonkipos.gr