Φτιάξτε Βιολογικό Σιρόπι Ανανά για τη Θεραπεία του Βήχα

Έρευνες δείχνουν ότι όταν αυτό το τροπικό φρούτο αναμειγνύεται με άλλα συστατικά (σιρόπι ανανά) μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο ανακούφισης για αυτούς πάσχουν από φυματίωση ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα  βήχα.

Σε μια μελέτη, ένα μείγμα με φυσικό χυμό ανανά, ακατέργαστο μέλι, πιπέρι καγιέν και  αλάτι, βοήθησε στη διάλυση της βλέννα στους πνεύμονες σε ασθενείς με φυματίωση. Άλλες μελέτες έδειξαν ότι τα εκχυλίσματα ανανά είχαν την ικανότητα να διαλύσουν τη  βλέννα έως και 5 φορές γρηγορότερα από τα κοινά σιρόπια για τον βήχα και ο χρόνος αποκατάστασης ήταν 4 φορές γρηγορότερος.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον ανανά να έχει αυτή την επίδραση; Ο καρπός περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση της φλεγμονής και βοηθά στην πέψη. Μαζί με το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, το οποίο βοηθά στο σχηματισμό του συνδετικού ιστού και στη βελτίωση της λειτουργίας των νεύρων. Αυτές οι ιδιότητες λοιπόν είναι που δίνουν την ικανότητα στον ανανά να καταπολεμά τον βήχα και να παρεμποδίζει τη συσσώρευση στους πνεύμονες.

Ο ανανάς είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και επιτρέπει αεραγωγούς για να λειτουργήσουν καλύτερα. Ο ανανάς έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αρθρίτιδας, στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, του λαιμού και του στόματος  και να ρυθμίσει την πίεση του αίματος.

Φτιάξτε Φυσικό Σιρόπι Ανανά για τη Θεραπεία του Βήχα

Τι θα χρειαστείτε

  ■ 2 χοντρές φέτες φρέσκου ανανά (η φλούδα θα πρέπει να αφαιρεθεί αλλά ο πυρήνας πρέπει να μείνει άθικτος)
  ■ 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι
  ■ 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (παραλείψτε το ή μειώστε το σε περίπτωση που το δώσετε σε παιδιά)
  ■ Ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  ■ Χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες

Κόψτε σε κομματάκια τον ανανά, μαζί με τον πυρήνα.
Χτυπηστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αν θέλετε να κρατήσετε μόνο το υγρό, χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για στραγγίξετε το μείγμα.
Διατηρείτε στο ψυγείο
Πάρτε 3 κουταλάκια της σούπας καθημερινά, μέχρι να υποχωρήσει ο βήχας και η βλέννα.
Σημείωση: Μην δίνετε τίποτα με μέλι σε παιδιά κάτω του 1 έτους. Εάν έχετε ένα επίμονο βήχα, ζητήστε ιατρική βοήθεια.


πηγή: www.hippieteepee.gr