Ο άνθρωπος είναι υγιής, όταν οι λειτουργίες του σώματος, όπως ο μεταβολισμός, η πέψη, συνοχή ιστών και οι απεκκρίσεις βρίσκονται σε ισορροπία, και  η ψυχή, οι αισθήσεις και το πνεύμα, βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση εσωτερικής ευδαιμονίας (Sushruta 750π.Χ).

Η αδιαχώριστη ενιαία και άρρηκτη οντότητα σώμα-νους-πνεύμα-ψυχή, μας παρέχει σε μια μόνιμη βάση θρέψη, ζωτικότητα και ευημερία.

Το σώμα είναι πολύ περισσότερο ένα ενεργειακό σύστημα, παρά μια συμπαγής δομή από σάρκα και οστά, ο νους δεν είναι κάτι ξέχωρο από το υλικό και ενεργειακό μας σώμα.

Δεν υπάρχουν ουδέτερες σκέψεις. Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας, και επηρεάζουν το συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας, πόσο περισσότερο την δική μας σωματική υπόσταση.

Οι λέξεις έχουν δονήσεις, και επηρεάζουν την ψυχοσωματική μας ισορροπία.

Αυτό που αποκαλούμε νόσο, είναι μια τέλεια αναπαράσταση, του εσωτερικού μας κόσμου, των πεποιθήσεων, προγραμματισμών, του τρόπου που βιώνουμε το κάθε τι, της ερμηνείας που δίνουμε, καθώς και του τρόπου διαχείρισης των δυσκολιών και συνειδητής αποδοχής τους, με την ευελιξία της αλλαγής χωρίς ταυτίσεις.

Ουσιαστικά δεν υφίσταται καμιά διαφορά ανάμεσα στις σωματικές και ψυχικές διαταραχές. Το σώμα αντικατοπτρίζει όσα συμβαίνουν στη συναισθηματική μας ζωή, τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις και εσωτερικές συγκρούσεις μας.

Η ασθένεια είναι ο εγκλωβισμός της ροής της ενέργειας της ψυχής.

Παρ’ ότι είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε και να το αποδεχθούμε, είναι μια βαθιά μεταμορφωτική εμπειρία.

Να προσεγγίσουμε με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον εσώτερο ανώτερο εαυτό μας, να φτάσουμε στην συνειδητή αποδοχή και υπέρβαση.

Μια πάθηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια του οργανισμού να δημιουργήσει διέξοδο για τις εγκλωβισμένες τοξίνες συμπεριλαμβανομένων και των ψυχοτοξινών, που παίζουν σημαντικό ρόλο.

Μεταφράζεται σαν την απεγνωσμένη κραυγή των κυττάρων για ζωή, για Οξυγόνο, για αλλαγή.

Αν ακούμε, αφουγκραζόμαστε τους ψιθύρους , το σώμα μας δεν υποχρεώνεται να μας φωνάξει.

Το σώμα μας έχει το δικό του έμφυτο φυσικό και σοφό αυτοθεραπευτικό σύστημα, με την δύναμη της συνειδητότητας.

Είναι ένα πάνσοφα προγραμματισμένο δυναμικό σύστημα ομοιόστασης και απόλυτης συνεργασίας των κυττάρων και των οργάνων, έχει την δυνατότητα,  της αυτόϊανσης, μέσω θεραπευτικών κρίσεων, νηστείας, κίνησης, αλλαγή σκέψης, τρόπου ζωής.

Τα κύτταρα έχουν ανάγκη αγάπης και αποδοχής. Ανεπαρκής ή απουσία αγάπης και αποδοχής του εαυτού μας ή ακόμη και των άλλων, συμπεριλαμβανομένων και των καταστάσεων που μας φέρνουν δυσαρέσκεια ή αίσθηση ανικανοποίητου, οδηγεί σε συναισθηματικό στρες και σε ασθένεια.

Ακόμη και η ύπαρξη της ασθένειας είναι μια επιλογή ψυχής, για να βιώσουμε τα αντίστοιχα μαθήματα που είναι απαραίτητα για την περαιτέρω πνευματική μας εξέλιξη.

Επενεργεί σαν μια βαθιά μεταμορφωτική εμπειρία, για να μετακινηθούμε πνευματικά, να φθάσουμε στην υπέρβαση, να ξεφύγουμε από τον μίζερο αμετακίνητο και ανεδαφικό τρόπο σκέψης που μας οδηγεί σε ένα τέλμα οπισθοδρόμησης, χωρίς νόημα.

Είναι μια μεταμφιεσμένη ευκαιρία και ευλογία, για να επαναπροσδιορίσουμε τα αίτια που υποχρέωσαν το σώμα μας να αναπτύξουν ασθένεια, κακοήθεια, δυσπλασία, ένα σημαντικό κίνητρο για αλλαγή σκεπτομορφών και τρόπου ζωής.

Φροντίζετε να βγάζετε τις κακές σκέψεις από το μυαλό σας, παρά να θεραπεύετε τις αρρώστιες του σώματός σας  – Επίκτητος

Οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν αυτομάτως αρνητικά συναισθήματα, και μία μη επιθυμητή πραγματικότητα, που καθορίζει την ζωή μας.

Ο μόνος τρόπος να έχουμε επαφή με την ζωή, να μη σερνόμαστε σε μια τελματώδη απογοητευτική πραγματικότητα που εμείς δημιουργήσαμε, αναμασώντας το παρελθόν και τις χαμένες ευκαιρίες, χάνοντας στην ουσία το παρόν και την ζωή, είναι να έχουμε αγάπη σεβασμό, και πλήρη αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων, χωρίς ενοχές, με καρδιά αγνή και αθώα.

Η ζωή είναι δυναμική, όχι στατική, η ενέργεια ρέει, μας προδιαθέτει να ζούμε το τώρα, την στιγμή, να αδράξουμε την στιγμή, με χαρά και ευγνωμοσύνη.

Να ακούμε την εσωτερική μας φωνή και τους ψιθύρους της καρδιάς μας, συνειδητά, αφουγκρασμένοι και επαγρυπνώντας, χωρίς τον φόβο του λάθους ή κινδυνολογία.

Όλα είναι απαραίτητα για την πνευματική μας ωρίμανση και πραγμάτωση, όλες οι εκτροπές και τα λάθη είναι μέρος του σχεδίου, της πορείας εξέλιξης.

Είναι μέρος της ελευθερίας μας να ξεστρατίζουμε, να κάνουμε λάθη, να τα διορθώνουμε, ένα κομμάτι του μεγαλείου μας να αντιτιθέμεθα αν έχουμε διαφορετική άποψη.

Σωστό είναι ό,τι μας φέρνει εσωτερική αρμονία με την ύπαρξή μας, και ό,τι  μας προκαλεί δυσαρμονία είναι λάθος.

Αναγνωρίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο της συνειδητότητας στην υγεία, και αντιλαμβανόμενοι την δομή σώματος νου ως ένα ενιαίο ενεργειακό σύστημα, άρρηκτα συνδεδεμένο και αδιαχώριστο από το ενιαίο συμπατικό ενεργειακό πεδίο, οδηγούμαστε σε νέες κβαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, αλλάζοντας τις αρνητικές περιοριστικές πεποιθήσεις, απελευθερώνοντας τα εσωτερικά μπλοκαρίσματα και τις ανεπίλυτες εσωτερικές συγκρούσεις και ψυχολογικές αντιστροφές, επουλώνοντας βαθιά και προαιώνια τραύματα, βοηθώντας και επιτρέποντας την ενέργεια να ρέει ελεύθερα, ζώντας συνειδητά στο τώρα, στο απόλυτο παρόν.

Μέσα στο πλαίσιο αυτού του θεραπευτικού μοντέλου, είμαστε ψυχοενεργειακά όντα σε ένα συνειδητό σύμπαν, είμαστε αδιάρρηκτο κομμάτι αυτού του φιλικού σύμπαντος.

Η ενεργειακή ροή μας, το άφημα, αντικατοπτρίζει την κατάσταση της συνειδητότητάς μας.

Όταν είμαστε σε αρμονία με τον ανώτερο εαυτό μας, την ανώτερη συνειδητότητα, είμαστε ευθυγραμμισμένοι με το συμπαντικό ενεργειακό πεδίο, συνδεδεμένοι με τις ποιότητες της ψυχής, εστιασμένοι στο κέντρο της ανιδιοτελούς χωρίς όρους Αγάπη, με αποτέλεσμα την εσωτερική πληρότητα, αρμονία, υγεία, ζωτικότητα.

Οι τρόποι ψυχοενεργειακής προσέγγισης της ολιστικής υγείας ευημερίας είναι στην διάθεσή μας, αρκεί να το θέλουμε ουσιαστικά, και να τους προσαρμόσουμε, να τους εντάξουμε στον καθημερινό μοντέλο της καθημερινότητάς μας, να το κάνουμε τρόπο ζωής, έκφρασης, και σκέψης, με συνειδητότητα, επιλογή, ελευθερία και πειθαρχία, χωρίς ψυχαναγκασμό.

Μερικοί από αυτούς είναι ο βελονισμός, η ομοιοπαθητική, η κινησιολογία, η ενεργειακή ψυχολογία, ανθοϊάματα, αυτογνωσία, Yoga, ενεργειακή εναλλακτική ιατρική κ.α.

Είναι ένα μαγικό ταξίδι εσωτερικής εξερεύνησης, που θα μας αλλάξει ριζικά τον τρόπο σκέψης και ερμηνείας των πραγμάτων, θα μας βοηθήσει να αποδεχθούμε ουσιαστικά τον εαυτό μας και τους άλλους χωρίς ξεχωριστότητα, με αγάπη, κατανόηση, τρυφεράδα και φροντίδα .





πηγή:  Όμορφη Ζωή