Σκλήρυνση κατά πλάκας και νέες εξελίξεις
Ενημερωτική εκδήλωση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας διοργανώνει η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας αύριο Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στον χώρο του σωματείου (Γ. Παπανδρέου 2, παλαιό Χατζηκώστα). Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Νευρολογίας του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπυρίδων Κονιτσιώτης, ενώ ανάλογες ομιλίες θα γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, στις 11.30 το πρωί, μέχρι και τον Ιούνιο.

Η εκδήλωση της Κυριακής εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου.
Η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας είναι μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1997 από τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, αποτελώντας αργότερα ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Εξυπηρετεί πάσχοντες από όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, μιας και οι περισσότεροι από αυτούς απευθύνονται για την παρακολούθησή τους στους γιατρούς της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σκοπός της ίδρυσής του είναι η έγκυρη ενημέρωση με προσωπικά ραντεβού, ομιλίες, ημερίδες, έντυπο υλικό και η ψυχολογική υποστήριξη των μελών του και των οικογενειών τους, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών σχετικά με την επίλυση διαφόρων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Επίσης, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με την οργάνωση ομιλιών και επιστημονικών ημερίδων από διάφορες ειδικότητες επιστημόνων, που έχουν σχέση και ασχολούνται με την πάθηση. Εξασφαλίζει στα μέλη του δωρεάν ετήσιο πρόγραμμα ενημέρωσης, ψυχολογικής υποστήριξης, φυσιοθεραπείας, και ψυχαγωγικών συναντήσεων και διερευνά κάθε πρόταση που ενδιαφέρει τα μέλη προς εφαρμογή της.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2651093521.
ιστοσελίδα

ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Β.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.ΦΙ.&ΠΑ. με ΣΚΠ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ)