Είναι γεγονός πως ένας ασθενής που πάσχει από ΣΚΠ έχει κάποιες καλές και κάποιες δύσκολες μέρες. Μέρες που αισθάνεται πολύ κουρασμένος, έχει έξαρση συμπτωμάτων, μουδιάζει ,πονάει, δεν έχει κουράγιο να βγει από το σπίτι και αναπόφευκτα οδηγείται σε αίσθημα ματαιότητας και μοναξιάς. Είναι πολύ λογικό να συμβαίνει αυτό αν σκεφτεί κανείς πως αυτές οι μέρες δεν είναι λίγες στη ζωή του, δυστυχώς. Έρχονται συχνά, με αποτέλεσμα να τον ταλαιπωρούν σωματικά και ψυχικά. Όμως πρέπει να βρει τρόπους να τις αντιμετωπίσει. Να μην τις αφήσει να τον νικήσουν και να τον οδηγήσουν στην κατάθλιψη. Αν κι εσείς περνάτε μια τέτοια δύσκολη μέρα , τι καλύτερο για να σας φτιάξει τη διάθεση από μία καλή κωμωδία; To γέλιο κάνει καλό στη υγεία και το έχουν αποδείξει πλέον τόσες έρευνες, έτσι δεν είναι; Μειώνει τις ορμόνες του στρες και αυξάνει τις ορμόνες που προάγουν την υγεία. Γι’ αυτό λοιπόν λέω να κλείσουμε επιτέλους τις ειδήσεις που μας μαυρίζουν την ψυχή και να βάλουμε να δούμε κάτι πιο ευχάριστο. Από δω και πέρα αγαπημένοι μου φίλοι, σκοπεύω να σας προτείνω μερικές ωραίες κωμωδίες που πιστεύω πως θα σας φτιάξουν τη διάθεση κρατώντας σας καλή συντροφιά στις δύσκολες μέρες και θα ξεκινήσω με μία ταινία που είδα πολύ πρόσφατα και γέλασα με την καρδιά μου.

  

   «Se Dio vuole» είναι ο τίτλος της (Αν είναι θέλημα Θεού δηλαδή) και ο σκηνοθέτης της ονομάζεται Eduardo Maria Falcone. Πρόκειται για ένα έργο της γειτονικής μας Ιταλίας η οποία βεβαίως έχει μεγάλη παράδοση στην κωμωδία μιας και οι Ιταλοί έχουν κάνει διατριβή στο γέλιο και είναι από τη φύση τους πολύ “έξω καρδιά” λαός.


Πρωταγωνιστούν: Μarco Giallini, Alessanfro Gassman, Laura Morrante, Ilaria Spada, Edoardo Pesce, Enrico Oetiker, Carlo Luca de Ruggieri

Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής :
    Ένας γιατρός- καρδιοχειρουργός για την ακρίβεια- αλαζόνας, κακότροπος, εγωιστής, πλούσιος,  
με υψηλό κοινωνικό στάτους και άθεος, λαμβάνει μια είδηση που του φέρνει τα πάνω κάτω. Ο μονάκριβος γιος του τον οποίο προορίζει επίσης για γιατρό δηλώνει στην οικογένεια πως σκοπεύει να παρατήσει την ιατρική και να γίνει….παπάς. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Να πεις σε έναν παπά πως ο γιος του είναι άθεος ή να πεις σε ένας άθεο πως ο γιος του σκοπεύει να γίνει παπάς; Αν κρίνω από την ταινία, μάλλον το δεύτερο… Ο Tommaso ( ο γιατρός δηλαδή) τον οποίο υποδύεται ο εκπληκτικός ηθοποιός Marco Giallini θα κινήσει γη και ουρανό  προκειμένου να μπορέσει να φέρει στον ίσιο δρόμο το γιο του και θα σκαρφιστεί ολόκληρη σκευωρία η οποία θα προκαλέσει το ένα ευτράπελο μετά το άλλο στην ταινία…


  Θα γελάσετε πολύ με τις έξυπνες ατάκες αλλά και με τις καταστάσεις που είναι έτσι κι αλλιώς κωμικές ενώ η ταινία θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας μέχρι το τέλος μιας και έχει αγωνία και ανατροπές. Κυρίως όμως είναι βαθιά ανθρώπινη και περνάει όμορφα και ουσιαστικά μηνύματα στο κοινό όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η πνευματικότητα και ο σεβασμός. Το να πιστεύει κανείς σε κάποια ανώτερη δύναμη γαληνεύει την ψυχή του και τον βοηθάει να βρει τη δύναμη μέσα του να συνεχίσει στα δύσκολα και να έχει ένα σκοπό τη ζωή του. Όμως ανεξαρτήτως της πίστης ή όχι στην οποιαδήποτε θρησκεία, η πραγματική ουσία της ζωής βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στην  αγάπη.

  Φτιάξτε λοιπόν ποπ κορν, ξαπλώστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και πατήστε το play. Εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο εγώ, να γελάσετε  απεριόριστα και πάνω απ’ όλα εύχομαι να μην το βάζετε ποτέ κάτω και να μη χάνετε την ελπίδα σας. Να θυμάστε πάντα πως ακόμα και μετά το πιο βαθύ σκοτάδι, έρχεται το ξημέρωμα.

                                                                                               Νατάσσα Λούππου