Το πρώτο μυθιστόρημα της Αιθερίας (λογοτεχνικό ψευδώνυμο της συγγραφέως Ελένης Σταθοπούλου) κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Anima το 2015 και έχει “ Γεύση από νεράντζι “. Πρόκειται για  μια εκ βαθέων εξομολόγηση που θα σας συνεπάρει και θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές του ψυχισμού σας. Η συγγραφέας κάνει μια κατάθεση ψυχής και την προσφέρει απλόχερα και γενναιόδωρα στον αναγνώστη που κάπου μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσει αργά ή γρήγορα τον εαυτό του.

Το θυμωμένο παιδί που κρύβουμε μέσα μας, όλα όσα δε μπορέσαμε να εκφράσουμε με λόγια, οι ενοχές, η καταπίεση που κουβαλάμε από την παιδική μας ηλικία, ο αγώνας μας να ορθοποδήσουμε ως ενήλικες, τα λάθη μας, τα όνειρα, τα διλήμματα, η μάχη με τον πιο επικίνδυνο εχθρό (ή αυτόν που του συμπεριφερόμαστε σαν να είναι εχθρός)…τον εαυτό μας! Όλα αυτά θα βρίσκονται κρυμμένα στις σελίδες του βιβλίου που θα σας συνεπάρει και θα σας ταξιδέψει μέσα στην ίδια σας την ψυχή.

“Η ηρωίδα απέναντι από συμβάντα, εντολές και κρυμμένες ενοχές σε περιτύλιγμα στάχτης από θυμούς παμπάλαιους, αντιμέτωπη με μια ανίατη αρρώστια στα σαράντα της χρόνια, σε χείμαρρους αλλοτινής οργής και κάτω από θλιμμένες μαρκίζες αναζητά τον εαυτό της. Ψάχνει την αποδοχή, για να γαληνέψει η ψυχή της."

Όταν ερχόμαστε σε μόνιμη κόντρα με τον εαυτό μας, όταν κουβαλάμε μέσα μας τόσο βαριές αποσκευές που τελικά μας εξουθενώνουν μπορεί το σώμα μας να εκδηλώσει μια ανίατη ασθένεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας; Η Αιθερία θα μας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα χαρίζοντάς μας δυνατές λογοτεχνικές εικόνες και γεύσεις, δίνοντάς μας το έναυσμα να αναθεωρήσουμε τη ζωή και τον τρόπο σκέψης μας. Ένα δύσβατο μονοπάτι μπορεί να μας οδηγήσει τελικά στη λύτρωση; Γεύσεις πικρές σαν το νεράντζι που όμως η συγγραφέας θα πασπαλίσει με ζάχαρη και τελικά θα μας αφήσει μια γλυκιά γεύση και ένα αίσθημα νοσταλγίας όταν κλείσουμε το βιβλίο μου που με κάποιο μαγικό τρόπο θα νομίζουμε ότι ήμασταν εμείς που τα ζήσαμε όλα αυτά. Αυτό δεν είναι και το χάρισμα του συγγραφέα άλλωστε; Nα συνεπαίρνει τον αναγνώστη και τον παρασέρνει μέσα στην ιστορία; Ε λοιπόν η Αιθερία το έχει αυτό το χάρισμα!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αιθερία, φιλολογικό ψευδώνυμο της Ελένης Σταθοπούλου, γεννήθηκε στη Θουρία Μεσσηνίας το 1954 από πατέρα Ναυπλιέα και μητέρα Θουριώτισσα. Τελείωσε το Λύκειο Θηλέων του Πύργου και αποφοίτησε από το Ιστορικο- Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών. Υπηρέτησε σε δημόσια Λύκεια για τριάντα συναπτά έτη. Από τον Οκτώβρη του 2004 συνέλαβε την ιδέα και υλοποιεί έκτοτε την έκδοση μιας τριμηνιαίας οχτασέλιδης εφημερίδας στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο αλήτης φλοίσβος που περιέχει τρεις ποιητικές συλλογές με σαρανταπέντε ποιήματα. Το  “Γεύση από νεράντζι” ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα ενώ το 2017 ακολούθησε το  “Ουδέν αξιοσημείωτον” επίσης από τις εκδόσεις Anima.

Πηγή: www.maxmag.gr