«Ο Μάριος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η οικογένεια του δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες, μέχρι που μπαίνει στη ζωή τους μια μυστηριώδης γυναίκα, η Mya, που θα αλλάξει την πραγματικότητα τους...».

Κάπως έτσι παρουσιάζει την ταινία του ο σκηνοθέτης Mιχάλης Τιγκιρίδης, σημειώνοντας ότι η Μυελίνη «ξεκινάει σιγά – σιγά το ταξίδι της για τα διεθνή και τα ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ».

Η «μυελίνη» είναι μια έννοια γνωστή στους σχετιζόμενους με την ασθένεια της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Ο Μ. Τιγκιρίδης, ο οποίος γεννήθηκε το 1981 στην Γερμανία και έχει τελειώσει τη σχολή Digital Film Μaking στην Sae, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την τέταρτη ταινία του.

«Ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα το 2009 ως εξωτερικός συνεργάτης της εταιρίας Madbox Entertainment, ενώ παράλληλα ασχολήθηκα με δικά μου ανεξάρτητα projects σε μουσικά video. Έχει συνεργαστεί σε τηλεοπτικές παραγωγές κι έχω δουλέψει με συγκροτήματα όπως Stolichnaya, Nak Shoes, Nivo, Pro Sinnerz, Nevma, Chris Zan Batist και the Legends».

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Μυελίνης στο Facebook

Η ομάδα αλληλεγγύης ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας εύχεται καλοτάξιδη η ταινία Μιχάλη, με πολλές διακρίσεις εσωτερικό κι εξωτερικό.