Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τους τρόπους υποβολής των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που ξεκινά την προσεχή Τετάρτη.

Αναλυτικά:

«Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων (Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017) για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Η διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων υλοποιείται με τρεις (3) διαφορετικούς τρόπους:

    Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://keaprogram.gr
    Από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων
    Από τα Κ.Ε.Π.

Ήδη έχουν εκδοθεί η υπ’ αριθμ. Γ.Δ.5οικ.2961-10 (ΦΕΚ 128/Β/24.01.2017) Κ.Υ.Α. και η υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΙΠΥΔ/Φ.15/1/2831/27.01.2017 Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής ανασυγκρότησης με την οποία έχουν  αποσταλεί εγχειρίδιο οδηγιών και όλα τα σχετικά υλικά σε όλα τα Κ.Ε.Π. της χώρας.

Για μια ακόμη φορά τα Κ.Ε.Π. καλούνται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση μιας κρίσιμης κοινωνικής πολιτικής που αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Είναι γεγονός ότι τα Κ.Ε.Π. έχουν επιφορτιστεί με πλήθος αρμοδιοτήτων όπως για παράδειγμα, κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ, θέματα ΕΦΚΑ κ.ά..

Ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση για αύριο, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου Ιανουαρίου 2017, στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π., της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Κ.Ε.Π. κατά την πρώτη ημέρα προσέλευσης των ενδιαφερομένων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά με κατεύθυνση την περαιτέρω ενίσχυση των Κ.Ε.Π., ιδίως μέσω της επέκτασης της χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ούτως ώστε αυτά να συνεχίσουν να επιτελούν το σημαντικό διοικητικό και κοινωνικό τους έργο».

Πηγή: www.inewsgr.com