Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες υποδομές και οργανωμένες πόλεις, παραλίες, δραστηριότητες και επιχειρήσεις για ΑμεΑ, και επίσης δεν είναι γνωστές στο κοινό που απευθύνονται. Υπάρχουν ελάχιστες πόλεις ή περιοχές που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν υπόδειγμα προσβασιμότητας και ακόμη λιγότερες παραλίες που μπορούν να εξυπηρετήσουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Το σύστημα ‘SEATRAC’ είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον, προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών. Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

Δείτε πόσες από αυτές βρίσκονται στη κοντινή σας απόσταση.

Αγία ΜαρίναΔρέπανο - ΗγουμενίτσαΣπέτσεςΡαφήναΝέα ΜάκρηΠλαζ ΠάτραςΠόρτο ΡάφτηΠόρτο Ράφτη 2ΗράκλειοΚέρκυραΛευκάδαΜπάρι ΙταλίαΝέστοςΑλεξανδρούποληΧίοςΚατάκολοΜαραθώνας - ΠαιδικέςΒόλοςΚαλαφάτης - MύκονοςΚαμινάκι - MύκονοςΚαλό Λιβάδι - ΜύκονοςΓλυφάδαΩρωπόςΒούλαΜύρινα - ΛήμνοςΕβγάτης - ΛήμνοςΆγιος Ονούφριος - ΧανιάΆγιοι Απόστολοι - ΧανιάΝέα Χώρα - ΧανιάΆγιος ΒασίληςΚαλαμάτα 2Καλαμάτα 1ΝαύπακτοςΑμμουδιά
Σπάτα
Τσαμάκια Λέσβος
Βατερά Λέσβος
Λάρισα
Κεφαλονιά
Ψάθα
Γαλάζια ακτή
Μέγαρα
Λουτράκι
Ανάβυσσος
Ολυμπιακή Ακτή







Για πιο αναλυτικές πληροφορίες ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Χρειάζεται ένα σύνολο υποδομών για να υπάρξει σωστή πρόσβαση σε παραλίες, όπως οριοθετημένη θέση παρακρίσματος ΑμεΑ, κατάλληλο διάδρομο με σωστή κλίση που να διασύνδεει τη θέση πάρκινγκ με την παραλία και ένα αμφίβιο αμαξίδιο για την είσοδο στην θάλασσα, σε περίπτωση που δεν υπάρχει η πλατφόρμα seatrac (αυτά είναι τα ελάχιστα). Το ιδανικό θα ήταν να συνοδεύονται από μεγάλο αποδυτήριο κατάλληλο για αμαξίδιο, τουαλέτα ΑμεΑ και τοπικό ναυαγοσώστη. Το σύστημα SeaTrac το οποίο αποτελεί τη μόνη πλατφόρμα για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ΑμεΑ, μπορείτε να δείτε που έχει τοποθετηθεί στις ιστοσελίδες prosvasis.co και tobea.gr.

Για τη χρήση της πλατφόρμας seatrac θα πρέπει να προμηθευτείτε το απαραίτητο τηλεκοντρόλ από το Δήμο που ανήκει η περιοχή.


Πηγή: tobea.gr | parallaximag.gr