Η σκλήρυνση κατά πλακάς είναι δύσκολη, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι. Οι διασημότητες αντιμετωπίζουν πρόσθετες προκλήσεις για να διατηρήσουν την εμφάνισή τους και να είναι μπροστά με τους οπαδούς, πολλές φορές με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα και αγχωτικές εργασιακές συνθήκες.

Άλλος πολύ γνωστός και άλλος λιγότερο, εδώ είναι ένας μικρός κατάλογος με διάσημους ανθρώπους που κατατάσσονται και αυτοί στη λίστα των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλακάς.



Richard Pryor
Ο κωμικός Richard Pryor, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 1986.
Το 1992, πήγαινε σε ζωντανές εμφανίσεις με την αναπηρική του καρέκλα, μιλώντας για την εμπειρία του μέσα από την ΣΚΠ με τη μορφή αστείων και ιστοριών στο κοινό. Ο Pryor παρείχε πληροφορίες για την ασθένεια ενώ παράλληλα έκανε τους ανθρώπους να γελούν και να εμπνέουν την επόμενη γενιά κωμικών.

Ο Richard Pryor πέθανε το 2005 μετά από καρδιακή προσβολή . Ωστόσο, παράμενε μια από τις πιο γνωστές διασημότητες που έχει διατηρήσει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία ενώ ζούσε με την νόσο.

Ann Romney
Η Ann Romney, σύζυγος του πρώην προεδρικού υποψηφίου Mitt Romney, ήταν ανοικτή για τις προκλήσεις της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Γεννήθηκε 16, Απριλίου, 1949, Γενέτειρα:  Ντιτρόιτ, Μίτσιγκαν.
Η Romney διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 1998. Ασχολήθηκε με διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της Operation Kids.




Paul Wellstone
Paul David Wellstone 21 Ιουλίου 1944 - 25 OΟκτωβρίου 2002, ήταν ένας Αμερικανός ακαδημαϊκός, συγγραφέας και πολιτικός ο οποίος εκπροσώπησε την Μινεσότα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως γερουσιαστής από το 1991 μέχρι που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2002.

Το 1999, ο Wellstone συγκρότησε εξερευνητική επιτροπή για να διεξαχθεί η Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2000. Μετά από εκστρατεία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει την προεδρία εξαιτίας τραυματισμού. Η κατάστασή του διαγνώστηκε αργότερα ως σκλήρυνση κατά πλάκας.

Barbara Jordan
Η Barbara Jordan ήταν η πρώτη Αφρικανή γυναίκα που εκλέχτηκε στη Γερουσία της Πολιτείας του Τέξας και η πρώτη γυναίκα της Νότιας Αφρικής-Αμερικής που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών. Έλαβε εκτεταμένη υποστήριξη από τον πρώην Πρόεδρο Lyndon B. Johnson , ο οποίος την βοήθησε να εξασφαλίσει μια θέση στην Επιτροπή Νομικών Δικαστικών.

Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1936 και το 1973, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.


Selma Blair
Η Selma Blair γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1972 είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Έχει παίξει έναν αριθμό μικρών ρόλων σε ταινίες και στην τηλεόραση πριν λάβει αναγνώριση για τον ηγετικό της ρόλο στην ταινία Brown's Requiem (1998)
Η Selma Blair διαγνώστηκε με σκλήρυνση  κατά πλάκας τον Αύγουστο του 2018, αν και έζησε τα συμπτώματα πολύ πριν από τη διάγνωσή της. Στην πραγματικότητα, η Blair πιστεύει ότι πάσχει από την ΣΚΠ εδώ και 15 χρόνια, σημειώνοντας ότι ίσως απλώς αγνόησε μικρά προβλήματα.


Clive Burr
Clive Ronald Burr, γεννημένος στις 8 Μαρτίου 1957 ήταν Άγγλος μουσικός, γνωστός ως ντράμερ του χέβι μέταλ συγκροτήματος Iron Maiden για τα πρώτα τρία άλμπουμ τους. Το σταθερό παίξιμο και τα ξεχωριστά του γεμίσματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να γνωρίσουν επιτυχία τα σινγκλ Run to the Hills και The Number of the Beast, οδηγώντας το δίσκο The Number of the Beast στην πρώτη θέση των τσαρτ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Burr διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, κατά την αντιμετώπιση της οποίας έφθασε να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι Iron Maiden έδωσαν αρκετές συναυλίες με σκοπό να μαζέψουν χρήματα προς βοήθεια του πρώην ντράμερ τους.


Jamie Lynn Sigler
Jamie Lynn Sigler γεννημένη στις 15 Μαΐου 1981, είναι Αμερικανή ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γνωστή για το ρόλο της ως Meadow Soprano στη σειρά HBO The Sopranos.

Τον Ιανουαριο του 2016, η ηθοποιός Jamie Lynn Sigler αποκάλυψε ότι μάχεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας για 15 χρόνια. Η Sigler διαγνώστηκε λίγο πριν την τέταρτη σεζόν της Sopranos, όταν ήταν 19 χρονών.




Madlyn Rhue
Η Rhue γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον, DC, αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Λος Άντζελες και μελέτησε το δράμα στο Los Angeles City College.
Από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1990, εμφανίστηκε σε περίπου 20 ταινίες, μεταξύ των οποίων Operation Petticoat, The Ladies Man, A Majority of One, It's a Mad, Mad, Mad, Mad World (1963), Kenner (1969), and Stand Up and Be Counted (1972).

Η ηθοποιός Madlyn Rhue διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 1977.


Neil Cavuto
Ο Neil Patrick Cavuto, γεννημένος στις 22 Σεπτεμβρίου 1958 είναι ένας Αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός, σχολιαστής και δημοσιογράφος της Fox News .
Ο Cavuto προσχώρησε στην Fox News τον Ιούλιο του 1996 και έγινε αρχισυντάκτης και διευθυντής, όταν το δίκτυο ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Έγινε αντιπρόεδρος επιχειρηματικών ειδήσεων τον Μάρτιο του 2006.

Ο Cavuto αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, λέγοντας:
Δεν κρύβω ότι έχω μια σκληρή ζωή από πολλές απόψεις. Επέστρεψα από έναν καρκίνο, για να καταλήξω στη σκλήρυνση κατά πλάκας χρόνια αργότερα.

Teri Garr
Η Teri Ann Garr γεννήθηκε στο Lakewood, Ohio στις 11 Δεκεμβρίου 1944, είναι συνταξιούχος ηθοποιός, τραγουδιστής, κωμικός, και χορεύτρια. Έχει εμφανιστεί σε κωμικούς ρόλους σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η οποία εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες και περιλαμβάνει πάνω από 140 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Το 2002, η Garr ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα συμπτώματα της οποίας είχαν επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά της.


Trevor Bayne
Ο οδηγός NASCAR Trevor Bayne ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2013.

Ο Bayne άρχισε αγωνιστική του καριέρα go-karts στην ηλικία των πέντε ετών. Μετά από οκτώ χρόνια, μετακόμισε στη σειρά Allison Legacy.
Το 2008, υπέγραψε σύμβαση με την Dale Earnhardt, Inc. για να αγωνιστεί στην NASCAR Camping World East Series, όπου κατέγραψε μία νίκη, έξι κορυφαίες πεντάδες και επτά top-10 τελειώματα.



Josh Harding
Ο Joshua Joel Harding γεννημένος 18 Ιουνίου του 1984, είναι πρώην επαγγελματίας χόκεϊ επί πάγου.
Εκπροσώπησε τον Καναδά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου του 2004, κερδίζοντας ένα ασημένιο μετάλλιο.
Στις 19 Ιουνίου 2012, ο Harding υπέγραψε τριετή σύμβασης ύψους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Minnesota.
Στις 28 Νοεμβρίου 2012, αναφέρθηκε ότι ο Harding είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.



Victoria Williams
Η Victoria Williams γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1958 είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός.
Είναι γνωστή για το περιγραφικό ταλέντο της τραγουδοποιίας, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει για να βυθίσει τους ακροατές της σε ένα ζωντανό συναίσθημα.

Το 1993, καθώς η καριέρα της Williams άρχιζε να απογειώνεται, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.





Jack Osbourne
Ο Jack Joseph Osbourne γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1985, είναι μια προσωπικότητα των αγγλικών μέσων ενημέρωσης με διπλή αμερικανική και βρετανική ιθαγένεια. Ως ο γιος του τραγουδιστή της heavy metal, Ozzy Osbourne, πρωταγωνίστησε στην σειρά του MTV The Osbournes (2002-05), μαζί με τον πατέρα του, τη μητέρα του Sharon, και την αδελφή του Kelly.

Διαγνώστηκε με υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας το 2012.



Tamia Hill
Tamia Marilyn Hill, τραγουδίστρια, συνθέτης, παραγωγός και ηθοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Windsor, στο Οντάριο.
Έχει γράψει τέσσερα άλμπουμ μετά από τη διάγνωσή της στην ηλικία 28. Η Hill λέει ότι έχει καλές μέρες και κακές μέρες και θεωρεί χρήσιμο να διατηρήσει μια θετική στάση. Η Hill επίσης εργάζεται για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διαγνωσμένη με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2003,  είναι συνήγορος της Εθνικής Εταιρείας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (NMSS) για λογαριασμό άλλων ασθενών που πάσχουν από τη νόσο.

Janice Dean
Η Janice Dean είναι μετεωρολόγος, τηλεοπτικός παραγωγός και συγγραφέας.
Πριν από το Fox News, η Dean εργάστηκε σε αρκετούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του CHEZ-FM και της WCBS-TV.

Το 2005, η Janice Dean διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Το 2009, τιμήθηκε από την Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία.


Tamara Dobson
Η Tamara Janice Dobson ήταν ηθοποιός και μοντέλο. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η Dobson έγινε γνωστή για τον ρόλο της ως κυβερνητικός πράκτορας Cleopatra στη ταινία Cleopatra Jones 1973 και το Casino of Gold.

Η Dobson διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2000. Πέθανε στις 2 Οκτωβρίου, 2006 στο Κέντρο Multi-Care στη Βαλτιμόρη, 59 ετών.



Jacqueline Mary du Pré
Ήταν βρετανή βιολιστής. Σε νεαρή ηλικία, πέτυχε διαχρονική δημοτικότητα. Παρά τη σύντομη καριέρα της, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους βιολοντσέλους όλων των εποχών.
Η καριέρα της κόπηκε απότομα από την σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία την ανάγκασε να σταματήσει στην ηλικία των 28. Με την ασθένεια για 14 επιπλέον χρόνια, μέχρι το θάνατό της σε ηλικία 42. Ήταν το αντικείμενο του 1998 στη βιογραφική ταινία, η Hilary και η Jackie, η οποία προσέλκυσε κριτική για την αντιληπτή ακρίβεια και τον αισθησιασμό.


Jimmie Heuga
Ο James Frederic Heuga ήταν αθλητής αλπικού σκι που έγινε ένα από τα πρώτα δύο μέλη της ομάδας των ανδρών των ΗΠΑ για να κερδίσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο άθλημα του.
Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1968, ο Jimmie γνώρισε τα πρώτα συμπτώματα της σκλήρυνση κατά πλάκας.
Πρόωρα τερμάτισε την αθλητική του καριέρα, έγινε υπέρμαχος της άσκησης και της δραστηριότητας για την καταπολέμηση της νόσου.



Margaret Leighton
Η Margaret Leighton, ήταν μια αγγλίδα ηθοποιός. Στις κινηματογραφικές της εμφανίσεις συμπεριλήφθηκαν το The Winslow Boy (1948), Under Capricorn (1949), Calling Bulldog Drummond (1951), Carrington VC (1955) και Ο καλύτερος άνθρωπος (1964). Κέρδισε το βραβείο BAFTA για την καλύτερη ηθοποιό σε ρόλο υποστήριξης και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη γυναίκα ηθοποιό.

Διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά δεν άφησε να την καταβάλει. Ακόμη και όταν δεν ήταν πλέον σε θέση να περπατήσει. Πέθανε από επιπλοκές της νόσου σε ηλικία 53 ετών, στο Chichester.