Η χρήση των κινητών τηλεφώνων στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όπως δυστυχώς και τα κρούσματα νευρολογικών νόσων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πως σχετίζονται τα δύο αυτά, με τον σύγχρονο τρόπο ζωής στις πόλεις, και πως αυτό περιπλέκει την έννοια της θεραπείας μιας νόσου σαν την σκλήρυνση κατά πλάκας;;

Πρωτίστως σας παρουσιάζουμε, πως θα φαινόταν η ακτινοβολία των κεραιών εκπομπής του σήματος Cosmote, Vodafone κτλ, από τις κορυφές των κτιρίων, που όλοι γνωρίζουμε ότι κρύβονται εδώ και εκεί πυκνό-διάσπαρτα σε όλη τις πόλεις στην Ελλάδα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι έργα του Νικολάι Λαμ, ο οποίος αποφάσισε να δώσει μία οπτικοποιημένη απάντηση στην ερώτηση «πώς θα ήταν ο κόσμος αν βλέπαμε την ακτινοβολία των κινητών».




“Οπως βλέπουμε από τις εικόνες σκεπαζόμαστε διαρκώς από μια ομπρέλα ακτινοβολίας, 24 ώρες το 24ωρο.

Η επίπτωση αυτής της μόνιμης εισροής ακτινοβολίας στον οργανισμό μας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα πολύ βλαβερό προϊόν για το Κεντρικό Νευρικό μας σύστημα. Υπάρχουν χιλιάδες μελέτες που μαρτυρούν τον κίνδυνο εκπομπής στην ακτινοβολία των κινητών, στις οποίες πολλές από αυτές μας προτείνουν τα hands free και bluetooth ως μετρίαση της βλάβης που δημιουργεί η πολύωρη έκθεση στην χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Τι γίνεται όμως με την ομπρέλα ακτινοβολίας που μας σκεπάζει ολοκληρωτικά;

Επίσης, δύο πολύ σημαντικές μελέτες μας εξηγούν πως, η πολλαπλή σκλήρυνση επηρεάζεται αρνητικά από την εκπομπή μας στην ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και χρήσης αυτών.

Mobile Phones and Multiple Sclerosis – A Nationwide Cohort Study in Denmark

Former Nokia Boss Crippled By Cell Phone Radiation Warns Public of Danger

Όπως καταλαβαίνουμε, η θεραπεία μας από την νόσο της ΣΚΠ, μια καθημερινή ιντερφερόνη, ένα daily χαπάκι Gilenya δεν είναι αρκετά για να απογειωθούμε και να υπερβούμε μια νόσος, μια νόσος η οποία είναι αρκετά συνυφασμένη και με τον σύγχρονο τρόπο ζωής στις πόλεις μας.

Το να ζει κανείς σε ένα τόσο μολυσμένο περιβάλλον (όπως μας δείχνουν οι φωτογραφίες), χρειάζεται την λήψη τροφής με αντιφλεγμονώδες ιδιότητες (π.χ. Κουρκουμάς), ενίσχυση τροφών με πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες αλλά και αρκετές επιδρομές-εκδρομές στην φύση, και συνεχής άσκηση όσο και όπου το επιτρέπει το σώμα μας.

Πηγή: www.mssociety.gr