Αυτή η ανάρτηση εξηγεί γιατί έβαψα τα μαλλιά μου ροζ..

Πολλές γυναίκες που ξέρω και έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν αναφέρει ότι νιώθουν λιγότερο ελκυστικές. Άσχημες. Όχι αρκετές. Το καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να πω ότι μοιράζομαι την ίδια εμπειρία μ’αυτές.Όταν μου έγινε η διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης,άρχισα να φροντίζω πιο πολύ τον εαυτό μου από πριν.Άρχισα να έχω περισσότερη ενέργεια. Απόκλεισα ορισμένα φαγητά από τη δίαιτά μου. Πρόσπαθούσα να έχω καλή διαβίωση αλλά σαν αποτέλεσμα άρχισα να φαίνομαι ομορφότερη. Η ομορφιά ήταν η παρενέργεια των φροντίδων μου.

Η πολλαπλή σκλήρυνση με πήγε ένα πολύ πνευματικό ταξίδι επίσης. Τα γόνατά μου μελάνιαζαν αλλά η ψυχή μου έλαμπε.Ακτινοβολούσα από χαρά και πίστη παρά τα όσα συνέβαιναν στη ζωή μου.Αναγκάστηκα να βρω την ομορφιά μου σε νέα μέρη.

Δεν εννοώ βέβαια ότι η σκλήρυνση έχει κάνει τη ζωή μου ρόδινη-αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.Αγωνίζομαι όπως όλοι οι άνθρωποι.Παρατήρησα ιδιαιτέρως ότι όσο μεγάλωνα τόσο αυτάρεσκη γινόμουν χωρίς να προσδοκώ κάτι καλύτερο.

Έτσι καθόμουν αυτάρεσκα να ρουφώ το τσάι μου,αυτάρεσκα χωνόμουν στην καρέκλα μου και αυτάρεσκα διάβαζα μερικές ιστοσελίδες και υπήρχε ένα άρθρο με τίτλο:’’12 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά τα 30 σου.’’ Πώς; Κανένας δεν πρέπει να βάψει τα μαλλιά του ρόζ μετα τα 30 του!

Μεγαλώνοντας αρνιόμουν να είμαι κάτι άλλο από τον εαυτό μου αλλά τώρα σύμφωνα με το συγγραφέα του άρθρου(πιθανά 19χρονος),ένας ξένος μου λέει ότι δεν μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου ροζ.

Και τι έκανα ; Σηκώθηκα, έκοψα τα μαλλιά μου και τα έβαψα ροζ. Είμαι μια καλλιτέχνης και μου βγαίνει η ψυχή να φροντίσω την οικογένειά μου,τον εαυτό μου και την πολλαπλή σκλήρυνση.Δεν έχω ποτέ κερδίσει το δικαίωμα να βάψω τα μαλλιά μου,το κερδίζω τώρα. Θυμάμαι να βγαίνω από το σπίτι μου λίγο ντροπαλή με την εμφανισή μου-δεν έχω πάρει περισσότερα κοπλιμέντα στη ζωή μου. Και δεν έχω αισθανθεί ομορφότερη. ’’Συγγνώμη, δεν είναι παιδιά σας αυτά, μοιάζετε τόσο νέα’’. Ήταν το πρώτο μου κοπλιμέντο.

Επομένως τι θέλω να πω; Δεν εννοώ ότι πρέπει να τρέξεις στο σαλόνι ομορφιάς για να σου βάψουν τα μαλλιά ροζ(παρ’ότι το στηρίζω ένθερμα). Ποτέ μην αφήνεις τον εαυτό σου να γίνεται αυτάρεσκος και να αρκείσαι στο λίγο. Πάλεψε το συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις δεύτερος. Κάνε αυτό που ήθελες πάντα αλλά ποτέ δεν είχες το κουράγιο να κάνεις. Ελευθερώσου. Μπορείς. Έτσι ας σας υπενθυμίσει αυτό το άρθρο να συνεχίσετε τη ζωή σας κι εγώ τη ζωή μου,με ροζ μαλλιά κ.λ.π.



Ειρήνη Σ.

πηγη: newsitamea