Το ένα σενάριο λέει ότι θα διανεμηθούν περίπου 500.000.000 ευρώ, το δεύτερο, όπως επιμένει η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα δισεκατομμύριο. Σε κάθε περίπτωση από το Μαξίμου τονίζεται σε όλους του τόνους ότι το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί και θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που θα πάρουν τα 1.000 ευρώ.

Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί και φέτος τα Χριστούγεννα. Υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι θα είναι περί τις 500.000. Οι δικαιούχοι θα λάβουν 1.000 ευρώ.

Τα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι δύο. Το ένα λέει ότι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση δύο μεγάλες κατηγορίες ατόμων.

Οι πρώτοι είναι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σήμερα ΕΚΑΣ, ενώ στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται οι δικαιούχοι Κοινωνικοί Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στο σενάριο αυτό λέγεται ότι ίσως προστεθούν οι συνταξιούχοι που είχαν λανθασμένες κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Αυτή η κατηγορία ωστόσο ίσως αποκλειστεί καθώς τα περίπου 300.000 εκατομμύρια ευρώ έχουν ούτως ή άλλως υπολογιστεί πως πρέπει να δοθούν.

Επιμένει το Μαξίμου για το Κοινωνικό Μέρισμα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις και φέτος να ενισχυθούν πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Υπενθύμισε πως το 2016 1,6 εκατομμύρια πολίτες εισέπραξαν το έκτακτο βοήθημα.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα υπάρξει μέρισμα ενός δισεκατομμυρίου, ενώ για το πως θα διανεμηθεί θα το γνωρίζουμε στα τέλη Νοεμβρίου» εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος. Σ

χετικά με το ποιες κατηγορίες πολιτών θα είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σημείωσε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορες πολιτικές προτάσεις», ωστόσο παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως θα γνωστοποιηθούν όλα, στα τέλη Νοεμβρίου.

Σημαντικό ρόλο για την τελική απόφαση θα παίξει η στάση των δανειστών, οι οποίοι πιέζουν προς την κατεύθυνση της εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που ίσως το τελικό ποσό που θα διανεμηθεί θα είναι στο μισό, αν και προς το παρόν το Μαξίμου επιμένει στο ένα δισεκατομμύριο.