Αποστολοπούλου: Εντός του 2018 ξεκινούν οι δοκιμές νέας δραστικής ουσίας για τη ΣΚΠ
Εντός του 2018 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους μιας νέας δραστικής ουσίας για ανάπτυξη του εμβολίου κατά της ΣΚΠ, μας πληροφόρησε η διακεκριμένη επιστήμων κα. Βάσω Αποστολοπούλου μετά από ερώτηση που της απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα. Μαργαρίτα Καραγιώργου, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το «Αλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 26/9/2018, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αστήρ στην Πάτρα.

Ειδικά για την έρευνα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η κυρία Αποστολοπούλου μας ενημέρωσε, ότι από εταιρεία του εξωτερικού έχει παρασκευαστεί το πρότυπο εμβόλιο της δραστικής ουσίας που δημιούργησε σε συνεργασία με την ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον κ. Γιάννη Ματσούκα και ευελπιστεί να αρχίσουν οι πρώτες κλινικές δοκιμές εντός μηνών.
Η κυρία Αποστολοπούλου σημείωσε ότι για να βγει ένα φάρμακο στη διάθεση των πολιτών, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα -συνήθως έως 20 χρόνια-  αναγκαίο ούτως ώστε να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Στην πολύ πετυχημένη ομιλία της, την οποία το κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον, αναφέρθηκε στην πορεία της και στις ανακαλύψεις της: το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού το οποίο είναι αποτελεσματικό και ότι διατίθεται από αυστραλέζικη φαρμακευτική εταιρεία, το εμβόλιο για τον καρκίνο των ωοθηκών και στις έρευνες που συνεχίζει να κάνει στο πανεπιστήμιο Βικτώρια της Αυστραλίας οι οποίες σχετίζονται με το εμβόλιο για το διαβήτη τύπου Ι, την παχυσαρκία κ.ά. Επίσης ανέφερε τις έρευνες που κάνει για τα συμπληρώματα διατροφής και επεσήμανε τη χρησιμότητα της βιταμίνης D και της Ρεσβιρατρόλης.

Στο περιθώριο της ομιλίας της η κυρία Αποστολοπούλου αναφέρθηκε στη βλαπτικότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα κινητά τηλέφωνα και τα ασύρματα δίκτυα λέγοντας ότι οι τελευταίες έρευνες επιβεβαιώνουν τις προ πολλών ετών επιφυλάξεις που έχει εκφράσει για αυτά και ότι τώρα γίνονται έρευνες για τη μείωση της βλαπτικότητας των ασύρματων δικτύων οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα.

Την εκδήλωση προλόγησε η πρόεδρος του «Άλμα Ζωής» κα. Λιολώ Κολυπέρα, και συντόνισε η κα. Αναστασία Τογιοπούλου, χαιρέτησαν δε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, εκπρόσωπος της μητρόπολης Πατρών και ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας. Παρευρίσκονταν επίσης ο κ. Αντώνης Χαροκόπος και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος. Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις από το κοινό.

Από το σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ στην εκδήλωση παρεβρίσκονταν η Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και η Ταμίας.





Πηγή: eeaskp.gr