Η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, έλαβε το χρυσό βραβείο στα Healthcare Business Awards 2018, στην κατηγορία ¨Σύλλογοι Ασθενών- Δράσεις υποστήριξης/Εκπαίδευσης μελών¨ σε συνεργασία με το εργαστήριο Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, για το πρόγραμμα «Σωματοαισθητά Προκλητά Δυναμικά σε ΑμΣΚΠ ».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στο Anais Club, στη Βαρυμπόμπη Αττικής και διοργανώθηκε από το Health Daily και τη Boussias Communications όπου ανέδειξε και επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας.

Το GOLD ΒΡΑΒΕΙΟ για την ΕΕΑΣΚΠ παρέλαβε η πρόεδρος κα Μαργαρίτα Καραγιώργου και η εθελόντρια του Σωματείου κα Ελένη Λουλέλη.

Το πρόγραμμα με τίτλο: «Σωματοαισθητά Προκλητά Δυναμικά σε ΑμΣΚΠ», υλοποιήθηκε από την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου αυτοχρηματοδούμενου προγράμματος του εργαστηρίου Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης του ΑΤΕΙ Δ. Ελλάδας με επικεφαλή τον  Dr. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη  αποτελεί  η ανάπτυξη ενός κατάλληλου ηλεκτροφυσιολογικού ελέγχου για την πρόληψη των νευρικών ώσεων, ενός συστήματος  ανίχνευσης κίνησης (πχ μέσω συστήματος kinect) σε άτομα με ΣΚΠ καθώς και  η παροχή συμβουλών  και βοήθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε κατάλληλη τοποθέτηση και προσαρμογή των συσκευών και των ηλεκτροδίων  έτσι ώστε οι μετρήσεις να είναι ακριβείς και σε πραγματικό χρόνο και  έτσι ώστε να  μεταφέρονται τα  δεδομένα  από τις συσκευές  σε φορητές συσκευές (π.χ. κινητά τηλέφωνα, tablet κ.α.).

Στόχος του προγράμματος  ήταν να  παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης στους επαγγελματίες Υγείας και στα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας   σε πραγματικό χρόνο για τις μετρήσεις τους, έτσι ώστε να διεξαχθούν οι κατάλληλες ενέργειες για την πρόληψη, την παρέμβαση και την αποκατάσταση.

Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές και την κριτική επιτροπή για την τιμητική διάκριση και την αναγνώριση που προσδίδουν ώθηση και δύναμη να συνεχίζεται με αγάπη και αισιοδοξία το εθελοντικό έργο του Σωματείου.

Επίσης ευχαριστεί πολύ τα μέλη , τους εθελοντές και τους φίλους της ΕΕΑΣΚΠ , ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Διοικητικών & Υποδομών ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Διευθυντή Εργαστηρίου Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Δρ Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη, καθώς και όλους τους συνεργάτες του προγράμματος «Σωματοαισθητά Προκλητά Δυναμικά σε ΑμΣΚΠ» για τη σημαντική συμβολή τους, που οδήγησε στην κορυφαία επιτυχία του καινοτόμου προγράμματος.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ