Εδώ είμαστε και πάλι με το «γνωστό» σε όλους θέμα ο οποίο έχει να κάνει με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ...
την «λίστα παθήσεων», τα «ποσοστά» αναπηρίας, και την γενικότερη αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από αυτήν τόσο από το «κράτος», όσο και από άλλους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Αναφέρομαι μάλιστα στους άλλους ασθενείς γιατί εδώ και πολύ καιρό σε επικοινωνία που έχω με διαφόρους φορείς ατόμων με αναπηρίες, μαθαίνω διάφορα άσχημα πράγματα τα οποία δυστυχώς «φωτογραφίζουν» την γενικότερη έλλειψη ΕΝΟΤΗΤΑΣ που υπάρχει στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, κάτι που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να παίζουν τα όποια παιχνίδια σε βάρος των ατόμων αυτών, που είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
Θα δείτε παρακάτω σχετικό παράδειγμα παρμένο από κάποιο από τα εκατοντάδες forum που υπάρχουν.

Ξαναέγραψα λοιπόν, πως τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ και ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ του συστήματος, αφού το (σκόπιμα) θολό τοπίο που υπάρχει γύρω από την συγκεκριμένη πάθηση, αλλά και η ΑΓΝΟΙΑ, βοηθά στο να γίνεται η ζωή τους ακόμα δυσκολότερη. Είναι ΠΡΩΤΑ στη λίστα ΣΦΑΓΗΣ από τα ΚΕΠΑ, και αντιμετωπίζονται, όπως και όλα τα άτομα με αναπηρίες, σαν αριθμοί, και όχι σαν άνθρωποι.
Πρέπει να διευκρινίσω, πως η «λίστα», το μπακαλοτέφτερο με τις 43 παθήσεις, κρύβει πολλές κουτοπονηριές από τους συντάκτες της…..


Διαβάστε λίγο αυτό το σχόλιο….

«Φιλαράκια !!!!! Έχω βαρεθεί αφάνταστα να ακούω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια .....Εντάξει κύριε Ρωμανια ! Εντάξει κύριε Στρατουλη ! Πολύ ωραία όλα αυτά ! Ωραία και ...ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ....! Γιατί τα λέτε , μήνες τώρα και δεν τα κάνετε ;;;;;;;;;;; Εντάξει ΘΑ γίνουν ! Ας είμαστε αισιόδοξοι !

Εξάλλου, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία......Όμως , πρέπει να έχουμε το νου μας : Με τι προϋποθέσεις θα μπει η σκπ στη λίστα ; Θα μπούμε όλοι ;;;; Σας ΞΑΝΑ-θυμίζω ότι η ισχύουσα λίστα , ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2010 , ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% ΚΑΙ ΑΝΩ .

Η νέα λίστα , θα είναι απαλλαγμένη από τέτοιες πονηριές ;;;;; Βέβαια , πρέπει να εντοπίσω ένα θετικό στα τελευταία νέα . Η πρόταση της Ομοσπονδίας ατόμων με σκπ, σχετικά με τον ΚΕΒΑ και το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας για τη σκπ, είναι το 67% .
Αν θυμάστε, πριν τρία χρόνια ,με τη δημοσίευση του ''νέου'' ΚΕΒΑ Ομοσπονδία και Σύλλογος , ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Προσωπικά , είχα κάνει αυτή την πρόταση σε μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και ...είχα πέσει σε βράχο άρνησης ...''όχι ακόμα , επειδή υπάρχουν ασθενείς μαϊμούδες'' .......!!!!!!!!! Τέλος , μη σας γεμίζει ελπίδες , η συμμετοχή της ΕΣαμεΑ στα διάφορα όργανα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο γραμματέας της ήταν μέλος της Επιστημονικής επιτροπής, που έφτιαξε τη λίστα των 43, αφήνοντας έξω τη σκπ και άλλες...χρόνιες παθήσεις.....

ΥΓ.Παντως , η Ομάδα Αλληλεγγύης ανθρώπων με σκπ, έχει μαζέψει πάνω από 12000 υπογραφές .....»
Να δημοσιεύσω και άλλα σχόλια από forum; Νομίζω δεν χρειάζεται, καταλάβατε ΟΛΟΙ τι τρέχει, είδατε ακόμα ένα δείγμα ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ, ένα δείγμα ακόμα του «ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ». Έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές στις ΑΔΙΚΙΕΣ που γίνονται σε βάρος αυτών των ασθενών, και πρέπει να τονίσω πως τα ΘΑ και οι όποιες βαρύγδουπες δηλώσεις δεν με ξεγελούν.

Το να παίζουν κάποιοι με μια πάθηση, άρα και με τους ασθενείς που πάσχουν από αυτήν, είναι ότι πιο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ υπάρχει, όπως ακόμα πιο απάνθρωπο είναι να ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ τους ασθενείς, τους ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ με υποσχέσεις. Και κάτι ακόμα, κάποτε στη μπανανία αυτή που λέγεται Ελλάδα, οι Επιστημονικές Επιτροπές, θα πρέπει να στελεχώνονται από ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ, και όχι από ΑΣΧΕΤΟΥΣ.

Θα επανέλθω σύντομα, γιατί έχουμε πολλά να πούμε και να μάθουμε.

Πηγή: www.ksipnistere.com