Πρώτος μεταξύ σαράντα συναδέλφων του παγκοσμίως αναδείχτηκε ο γιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Στέργιος Καμπέρης.
Ο επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ διακρίθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικού Βελονισμού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή του βελονισμού σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η εργασία του κ. Καμπέρη, με θέμα «Χρήση μεθόδου βελονισμού στην αντιμετώπιση νευραλγίας τριδύμου σε έδαφος σκλήρυνσης κατά πλάκας», πήρε το πρώτο βραβείο μεταξύ 40 Πόστερ παγκοσμίως.

Ο γιατρός εφάρμοσε το βελονισμό σε 68χρονο ασθενή που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας με σύμπτωμα νευραλγίας τριδύμου (φριχτός πόνος στο μισό πρόσωπο) από το 1981. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με βελονισμό.

Η ομάδα της κλινικής αποτελείται από τους Στέργιο Καμπέρη, ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Νικόλαο Τάσκο, Καθηγητή-Διευθυντή της Κλινικής, Μαρίνα Πασχαλίδου, Αν. Διευθύντρια της Κλινικής και Αθανασία Γκιμπερίτη, Διδάκτορα Ηλεκτρονικής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Λίτου, Εφημερίδα Αγγελιοφόρος, Τρίτη 2 Ιουνίου 2009.

Πηγή: www.velonismos-kamberis.gr