Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2016 της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα.
Παρευρέθηκαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

eeaskp2016

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των καλεσμένων από τον συντονιστή της εκδήλωσης και Γ. Γραμματέα του... Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ κ. Δημήτρη Μπάλλα, ακολούθησε η ομιλία-χαιρετισμός της Προέδρου κας Μαργαρίτας Καραγιώργου, όπου ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ και ευχαρίστησε ξεχωριστά τους καλεσμένους για τη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου και αμέσως μετά έγινε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας με την ευλογία και τις ευχές του εκπροσώπου της Ι. Μητρόπολης Πατρών, Πατέρα Χαράλαμπο Παπαδόπουλο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ευχές από τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Πελεκούδα, τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ κ. Γιάννη Φρέρη, την Πρόεδρο του παραρτήματος ¨ΕΛΕΑΝΑ¨ Ν. Αχαΐας κα Μάχη Σαλαμαλίκη, τον Αιδεσιμότατο και Καρδιοχειρουργό κ. Γιώργο Μάρκου, την Πρόεδρο των Νέων Καλλιτεχνών κα Έφη Αναλυτή, την Πρόεδρο του ¨Άλμα Ζωής» κα Λιολιώ Κολυπέρα, την Ταμία του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Αδαμαντία Δημοπούλου, την Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρίας κα Λίτσα Παπαδοπούλου, τον Συγγραφέα, Δημοσιογράφο και επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Αχιλλέα Παπαδιονυσίου, τον Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Ηλεκτροφυσιολογίας στο Εργαστήριο Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη, τον τ. Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεράσιμο Φεσσιάν, τον τ. Αντιδήμαρχο Δ.Κ. Ρίου κ. Γιάννη Μανέτα, τον Γ.Γ. της ΜΚΟ Φροντίζω και συντονιστή του προγράμματος «Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα-Πρόγραμμα "Είμαστε Όλοι Πολίτες"» κ. Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, την επίτιμη Πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κα Ευγενία Αρβανίτη, όπου έδωσε Τιμητική Πλακέτα στον καθηγητή Χημείας κ. Ι. Ματσούκα ιδρυτικό μέλος του Σωματείου και ο ίδιος, για τη συμβολή του στην έρευνα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της Ψυχολόγου κας Δήμητρας Γεωργακοπούλου, όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στο Πρόγραμμα με θέμα: «Γραφείο Συνηγορίας για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα» και έκλεισε με την ομιλία του καθηγητή Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιάννη Ματσούκα με θέμα: «Μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της ΣΚΠ» όπου έγινε παρουσίαση της πολυετούς έρευνας της ομάδας του Τμήματος Φαρμακευτικής Χημείας για τη νόσο της ΣΚΠ.


Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Ιατρός κ. Τάκης Πλώτας, εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας κα Αφροδίτη Λάγιου, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Πάτρας κα Σιμέλα Παπαδοπούλου και άλλοι γνωστοί φίλοι της ΕΕΑΣΚΠ.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν δωρεάν καφές , χυμοί και διάφορα εδέσματα και δόθηκε δώρο σε όλους τους παρευρισκόμενους η ατζέντα 2016 της ΕΕΑΣΚΠ.
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ , ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους και τους εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με Υγεία, Αγάπη, Δύναμη και Χαρά!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.