Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016


Τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν ψηφιακά με ειδικούς αλλά και μεταξύ τους οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ) από όλη την Ευρώπη δίνει η εκδήλωση «My Body, My Mind, My Say»που πραγματοποιείται στις 25 Φεβρουαρίου, στις 7:00 (ώρα Ελλάδος).


Στη διάρκεια της εκδήλωσης που θα προβληθεί μέσω Internet θα συζητηθούν οι σωματικές και νοητικές επιπτώσεις της ΣκΠ και θα δοθεί έμφαση στο γιατί είναι σημαντικό ο κάθε ασθενής να έχει ανοιχτές, ειλικρινείς και σε βάθος συζητήσεις με το θεράποντα ιατρό του και τους οικείους του.
Στη συζήτηση θα συμμετέχει ένα νευρολόγος, ένας νευροψυχολόγος, ένας φυσιοθεραπευτής με ειδίκευση σε ασθενείς με ΣκΠ και ένας διατροφολόγος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζουν δύο ασθενείς.

Περισσότερες πληροφορίες για την online συζήτηση υπάρχουν στη διεύθυνση
www.livinglikeyou.com
η οποία θα μεταδοθεί από το κανάλι του Youtube
www.youtube.com
ενώ διαδραστική επικοινωνία μπορεί να υπάρχει και μέσω Twitter στο @LivingLikeYou.
Στη σελίδα του Twitter μπορεί όποιος το επιθυμεί να απευθύνει ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #DisruptingMS.

Οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και οι οικείοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με μια χρόνια πάθηση με αρκετές επικείμενες επιπλοκές, για την οποία η πληροφόρηση είναι περιορισμένη και συχνά γεμάτη ανακρίβειες.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της καθημερινής διαχείρισης της ασθένειας η εταιρεία Novartis έχει αναπτύξει μια online κοινότητα η οποία ονομάζεται Living Like You (www.livinglikeyou.com) με στόχο να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει όσους ζουν με ΣκΠ.

Στην κοινότητα συμμετέχουν bloggers οι οποίοι είναι και οι ίδιοι ασθενείς με ΣκΠ, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προκλήσεις, τα προβλήματα και τις επιτυχίες στη διαχείριση της ασθένειας. Όλοι αυτοί συζητούν για σημαντικά θέματα της καθημερινότητάς τους, όπως η σεξουαλική ζωή, η οικογένεια, η κυκλοφορία στην πόλη, αλλά και οι νεότερες εξελίξεις της ιατρικής γύρω από τη ΣκΠ

Η πρωτοβουλία My Body, My Mind, My Say στόχο έχει να βοηθήσει ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας να αποκτήσουν μια πιο ενεργή συμμετοχή στη διαχείριση της δικής τους περίπτωσης και να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.


Πηγή: insider.gr