ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΕΑΣΚΠ προς ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας εκφράζει έντονα τη διαμαρτυρία της για την απρόσμενη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας της παρουσίασης του προσχεδίου νόμου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τη μη κάλυψη θέσεων μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού στη δημόσια εκπαίδευση αλλά αντ’ αυτού οι θέσεις καλύπτονται με αναπληρωτές καθηγητές. Δυστυχώς όμως και σ’ αυτή την περίπτωση της πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με την υφιστάμενη νομοθεσία καταργείται το δικαίωμα που είχαν να προτάσσονται τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας  κατά την πρόσληψή τουςστη Γενική Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, ζητάμε τη

Διατήρηση των διατάξεων της παραγράφου 8 του άρθρου 1 του ν.3194/2003 με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών.

Θεωρούμε ότι η οικονομική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και ότι τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δύνανται και δικαιούνται να προσφέρουν στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της χώρας.

 Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμΣΚΠ και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία που αρμόζει και διέπει μια Αριστερή Κυβέρνηση, να μην προβεί  σε άρση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΑΣΚΠ
Πάτρα 12 Απριλίου 2016

Δείτε επιστολή στον παρακάτω σύνδεσμο.
EEASKP_020120416-PROS YP.PAIDEIAS-PROTAKSI DIORISMOY KA8HGHTON ME SKP


Πηγή: eeaskp.gr