Βρίσκεται σχεδόν παντού,είναι γλυκιά, προκαλεί ευφορία και "ευχαριστεί" το μυαλό αλλά οι επιπτώσεις της είναι καταστροφικές. Σύμφωνα με έρευνες η ζάχαρη είναι η νέα κοκαΐνη και όσοι κάνουν υπερκατανάλωση θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλοι χρήστες ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Queensland University of Technology (QUT), η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνη όπως η Κοκαΐνη,αναφέρει ο Βρετανικός Independent.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η μακροχρόνια κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί τελικά μείωση των επιπέδων ντοπαμίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πρέπει να καταναλώνουν όλο και περισσότερη ζάχαρη, ώστε να φτάσουν σε εκείνα τα επίπεδα για να μην πάθουν κατάθλιψη.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης σε μια ξεχωριστή μελέτη ότι η χρόνια έκθεση σε σακχαρόζη μπορεί να προκαλέσει διατροφικές διαταραχές και την αλλαγή της συμπεριφοράς των ατόμων.

Η Καθηγήτρια Selena Bartlett, νευροεπιστήμονας του Ινστιτούτου του πανεπιστημίου Υγείας και Βιοϊατρικής Καινοτομίας, αναφέρει ότι η έρευνα δείχνει ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του εθισμού στη νικοτίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του εθισμού στη ζάχαρη.

"Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει άμεσα στην αύξηση του σωματικού βάρους", είπε.

Τα ευρήματα είναι αντίθετα με προηγούμενη έρευνα του 2014 από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, που κατέληγε ότι ο εθισμός στη ζάχαρη δεν προκαλείται λόγω μιας βιοχημικής εξάρτησης, αλλά ψυχολογική και παρόμοια με τα τυχερά παιχνίδια.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr