Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Συλλόγου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου για την Παγκόσμια Ημέρα του αγώνα για ζωή και υγεία όσων πάσχουν από την νόσο αυτή που μοιάζει με δακτυλικό αποτύπωμα όπου ο κάθε πάσχων ακολουθεί τη δική του πορεία. Δεν υπάρχουν πολλές ίδιες περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη νόσο με τον ίδιο τρόπο καθώς αυτή είναι προσωπική και πλήττει κάποιον με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) ή αλλιώς Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μια χρόνια ασθένεια του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Εμφανίζεται συνήθως σε ηλικία 20-50 ετών, ενώ προσβάλει περισσότερο τις γυναίκες από τους άντρες, σε αναλογία περίπου 2:1. Έχει χαρακτηριστεί ως αυτοάνοση πάθηση άγνωστης αιτιολογίας που έχει πολλές μεταβολές. Παλιότερα το όνομα και μόνο προκαλούσε φόβο, καθώς όλοι την ταύτιζαν με αναπηρία, αλλά σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν οδηγεί αναγκαστικά σε αναπηρία και υπάρχουν πολλά φάρμακα που επιβραδύνουν ή σταματούν την εξέλιξή της. Υπάρχουν πολλοί ειδικοί και μη που μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορους τομείς, όπως η ψυχολογική υποστήριξη, η φυσιοθεραπεία, οι διατροφικές συνήθειες, η εύρεση εργασίας και άλλους και κυρίως η θετική ενέργεια προς αυτούς που πάσχουν και χρειάζονται πάνω απ’ όλα καλή ψυχολογία και αγωνιστική διάθεση.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Αιγαίου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Dr. Κώστα Θανόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τον αγώνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας μας, για την νόσο, καθώς και για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου προς όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Η εκδήλωση έγινε μπροστά στο Ακταίον όπου ο Σύλλογος μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια και προσέφερε υλικό και κεράσματα, ενώ κυριαρχούσε το πορτοκαλί χρώμα που συμβολίζει τον αγώνα για τη ζωή όσων αγωνίζονται κατά της νόσου και όσων πλήττουν την ανθρώπινη ζωή.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr