Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της πανελλήνιας ομοσπονδίας ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας για το θέμα του Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Διαχωρίζει την θέση της από ομάδες  π.χ. την δική μας... που προσπαθεί να διασπείρει παραπληροφόρηση σχετικά με την λειτουργιά του νοσοκομείου...

Δελτίο Τύπου
Ιατρείο ΣΚΠ Γ.Ν. Παπαγεωργίου
Αθήνα , 19.07.2016

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους ασθενείς με ΣΚΠ, σχετικά με την λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κ. Βάσω Μαράκα, πληροφορούμενη από θορυβημένους ασθενείς την πιθανότητα υπολειτουργίας ή κατάργησης του εν λόγω ιατρείου, επικοινώνησε προσωπικά με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου ζητώντας άμεσα διευκρινίσεις. Σε απάντηση, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Νοσοκομείου, εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 8/7/2016 με Αρ. Πρωτ. 27599 και θέμα Καμία σκέψη και πρόθεση για να κλείσει το Ιατρείο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στο «Παπαγεωργίου», ενημερώνοντας το κοινό πως η λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ συνεχίζεται κανονικά, με μικρή αναδιάταξη των χώρων.
Για το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.papageorgiou-hospital.gr/c1/images/WORD/deltio_tipou_8_7_16.pdf
Σας υπενθυμίζουμε πως η ΠΟΑμΣΚΠ είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο σωματείο στην επικράτεια αναγνωρισμένο με απόφαση πρωτοδικείου (Αρ. Απόφ. 6403/10-9-2009), και ο μόνος επίσημος και νόμιμος εκπρόσωπος των ατόμων με ΣΚΠ-ΠΣ.

Η ΠΟΑμΣΚΠ διαχωρίζει τη θέση της από άτομα ή ομάδες που εμφανίζονται αυθαίρετα ως εκπρόσωποι ατόμων με ΣΚΠ, και προσπαθούν να διασπείρουν παραπληροφόρηση σχετικά με την λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή: poamskp.gr