Αν δεν έχετε φάει τίποτα προηγουμένως, καλό θα ήταν οι παρακάτω τροφές να μην είναι η πρώτη σας επιλογή. Δείτε γιατί…

Πολλές φορές ξυπνάμε το πρωί και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να πιούμε μια γουλιά καφέ. Ή γυρνάμε στο σπίτι το απόγευμα και μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό κόβουμε την πείνα μας με μια μπανάνα. Ο καφές και οι μπανάνες είναι πολύ ωφέλιμες τροφές… όχι και τόσο όμως αν έχουμε άδειο στομάχι.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις τροφές που θα ήταν καλό να αποφεύγουμε όταν δεν έχουμε φάει κάτι προηγουμένως.

Μπανάνες

Περιέχουν αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και είναι μακράν από τα πιο νόστιμα superfoods που μπορούμε να σκεφτούμε. Και όμως, αν φάμε μια μπανάνα με άδειο στομάχι τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό αυξάνονται δυσανάλογα και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Τσάι και καφές

Ο καφές και το πράσινο τσάι περιέχουν πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά και ίσως να αποτελούν κλειδιά της μακροζωίας - όπως και της αντιμετώπισης αρκετών νοσημάτων. Την ίδια όμως στιγμή, περιέχουν σημαντικές ποσότητες οξέων που μπορεί να επηρεάσουν τα τοιχώματα του στομάχου όταν δεν έχουμε φάει.

Πικάντικα φαγητά

Οι πικάντικες τροφές και τα μπαχαρικά δεν είναι απλά νόστιμα—μπορεί να προστατεύουν την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Όταν τις τρώμε, όμως, με άδειο στομάχι, οι ισορροπίες των οξέων αλλάζουν και μπορεί να προκληθεί κάποια αντίδραση στα τοιχώματα- τις περισσότερες φορές κράμπες.

Ντομάτες

Είναι πολύ νόστιμες, υγιεινές και πολύ χαμηλές σε θερμίδες- και αρκετά επικίνδυνες αν τις καταναλώσουμε με άδειο στομάχι. Τα οξέα που περιέχουν μπορεί να αναμειχθούν με τα φυσικά οξέα του στομάχου αυξάνοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν πέτρες.

Αναψυκτικά

Η ζάχαρη ή τα τεχνητά γλυκαντικά που υπάρχουν στα αναψυκτικά, μας βλάπτουν ούτως ή άλλως, αλλά ακόμα περισσότερο όταν τα πίνουμε με άδειο στομάχι. Επιπλέον, το ανθρακικό μπορεί να αντιδράσει με τα οξέα του στομάχου και να προκαλέσει ναυτία ή καούρα.

Πηγή: www.iatronet.gr