Ιδιαιτέρως ενοχλημένος με τα δημοσιεύματα ο καθηγητής Χημείας Ιωάννης Ματσούκας, που ηγείται σχετικής έρευνας από το 1994

Ιδιαίτερα ενοχλημένος για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, τις προηγούμενες ημέρες, που ανέφεραν ότι εμβόλιο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι θέμα χρόνου, εμφανίζεται σε συνέντευξη του ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Ματσούκας, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, επισημαίνοντας ότι για να βγει ένα φάρμακο από το εργαστήριο στην αγορά, περνάνε πολλά χρόνια.

Ο καθηγητής Χημείας, που ως γνωστόν, μαζί με την ερευνητική του ομάδα, διεξάγει από το 1994 έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και τα τελευταία χρόνια στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών για την ανάπτυξη προϊόντος για τη ΣΚΠ, δηλώνει ότι αυτήν τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι προκλινικές μελέτες σε πειραματόζωα.
Όπως αναφέρει, εντός του 2017 έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές στην Αυστραλία, για τις οποίες εκφράζει μεν την αισιοδοξία του, ωστόσο θέλει να διατηρεί χαμηλούς τόνους, για να μην εγείρονται φρούδες ελπίδες στον κόσμο που νοσεί και περιμένει με αγωνία τέτοιες καλές ειδήσεις. «Ας μην ξεχνούμε ότι πολλά φάρμακα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της κλινικής δοκιμής, αποσύρονται. Αισιοδοξώ, όμως, ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά», τονίζει ο κ. Ματσούκας.

Ο έγκριτος ερευνητής εξηγεί αναλυτικά γιατί στην παρούσα φάση, η λέξη φάρμακο ή εμβόλιο αναφέρεται λανθασμένα, καθώς επίσης περιγράφει με απλά λόγια τον μηχανισμό δράσης της ουσίας, που αυτήν τη στιγμή ερευνάται και σημειολογικά οι επιστήμονες την έχουν ονομάσει Ελμυελίνη, από το Ελλάς και Μυελίνη.

Ο Ιωάννης Ματσούκας είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Calgary του Καναδά και στο Victoria University της Μελβούρνης. Ήταν επί 16 χρόνια επικεφαλής και διευθυντής του διατμηματικού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο: Ιατρική Χημεία Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ακούστε τι είχε δηλώσει στη σελίδα μας, ο καθηγητής Χημείας Ιωάννης Ματσούκας  ΕΔΩ

Πηγή: www.lifo.gr