Την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των επιδομάτων των ανάπηρων μέσω των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος στην υποεπιτροπή της Βουλής για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Ο Χάρης Χουρδάκης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων τόνισε ότι αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα βιώνει βιώνουμε την οργή, την αγωνία, την αγανάκτηση των δεκάδων χιλιάδων ανάπηρων και των οικογενειών τους που βασανίζονται.

Ανάφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία λιγότεροι από το 40% των βαριά ανάπηρων λαμβάνουν κάποιο επίδομα, ενώ σημείωσε ότι μειώνεται το ύψος του επιδόματος με την αλλαγή του ποσοστού αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις που ανάπηρος από 700 ευρώ να πέφτει στα 300 ευρώ επίδομα το μήνα.

Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει δωρεάν θεραπεία ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας, δωρεάν τεχνολογικά βοηθήματα και εφόσον το κράτος δεν του εξασφαλίζει δουλειά να του εξασφαλίζει ένα επίδομα για να ζήσει.


«Είναι πάμπολα τα χτυπήματα που δεχόμαστε», «έχουν σχεδιάσει πόσα θα μας πάρουν» τόνισε στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Βουτσινάς πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμών ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Ανέφερε ότι έχει αυξηθεί η δαπάνη για φάρμακα της λαϊκής οικογένειας και πως έχει σχεδόν καταργηθεί η φοροαπαλλαγή λόγω αναπηρίας. Τόνισε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και υπογράμμισε τις παρεμβάσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος στα ΚΕΠΑ και όπου αλλού έχει χρειαστεί.

Γνωστοποίησε ότι στις 29 Ιούνη θα γίνει νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο υγείας.


Πηγή: www.902.gr