ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Βράζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρατάμε το νερό και τα αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό που έβρασε το μπρόκολο και τα βράζουμε al dente. Σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, 2 κουταλιές από το χυμό λεμονιού και τη σκόνη του σκόρδου.

Τα διατηρούμε ζεστά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το μπρόκολο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του σκορδόψωμου και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.

   
ΥΛΙΚΑ:

      ■ 400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
      ■ 3 κ.σ. ελαιόλαδο
      ■ 500 γρ. ζυμαρικά σε βίδες
      ■ 2 κ.σ. βούτυρο
      ■ 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
      ■ 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
      ■ ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
      ■ 700 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
      ■ ½ κ.γ. αλάτι
      ■ Λίγο πιπέρι
      ■ 3 κ.σ. τρίμματα από σκορδόψωμο


Βαθμός Δυσκολίας 1 | Μερίδες 4

Συνταγή: www.botrini.gr