Η νικοτίνη χρειάζεται 48-72 ώρες για να αποβληθεί από τον οργανισμό. Όμως ένα συστατικό, έρχεται να αντιστρέψει τις βλαβερές επιδράσεις της νικοτίνης, απομακρύοντάς την άμεσα από τον οργανισμό μας. 

Η κρέμα ταρτάρ, ή αλλιώς το κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο είναι όξινο άλας. Προέρχεται από τα σταφύλια και θεωρείται υποπροϊόν του κρασιού, ενώ η μορφή του είναι σκόνη.

Από τα σταφύλια λαμβάνεται ο μούστος κατά τη ζύμωση του οποίου καθιζάνει σταδιακά η τρυγία, μια ακάθαρτη μορφή όξινου τρυγικού καλίου. Με ανακρυστάλλωση της τρυγίας και χρήση αποχρωματιστικών μέσων (π.χ. ενεργός άνθρακας) λαμβάνεται καθαρό όξινο τρυγικό κάλιο γνωστό ως κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο (cream of tartar), το οποίο χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και κοστίζει ελάχιστα χρήματα.

Το κρεμόριο είναι σκόνη που βοηθάει να δοθεί περισσότερος όγκος στην μαρέγκα και μία πιό κρεμώδης σύσταση στα ζαχαρούχα επιδόρπια όπως η καραμέλα και το παγωτό.
Δεν καπνίζετε; Η κρέμα τάρταρ έχει και άλλα οφέλη για την υγεία μας.

1 – Σταματήστε το κάπνισμα

Εκτός από την απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό, η κρέμα τάρταρ (Κρεμόριο) λέγεται ότι αλλάζει και τη γεύση του τσιγάρου, προκαλώντας έτσι μια δυσαρέσκεια για το κάπνισμα. Όσοι προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι με μισό κουταλάκι κρέμα τάρταρ καθημερινά για 30 μέρες.

Ο χυμός πορτοκάλι επαναφέρει τα επίπεδα σε βιταμίνη C του οργανισμού, και επιπλέον η βιταμίνη βοηθάει στην αποβολή της νικοτίνης.

2 – Μειώστε τους πόνους της αρθρίτιδας

100 γραμμάτια κρέμας τάρταρ περιέχουν 2 μιλιγκράμ μαγνήσιο, που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο αν υποφέρετε από αρθρίτιδα.

Η ιστοσελίδα NaturalRemediesCenter.com προτείνει να αναμείξετε 2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα τάρταρ με 3 κουταλιές θαλασσινό αλάτι σε μια λεκάνη με νερό και μουλιάστε σε αυτό για 30-40 λεπτά μία ή δύο φορές ημερησίως.

3 – Ανακουφίστε τη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα EverydayRoots.com, η κρέμα τάρταρ (Κρεμόριο) ανακουφίζει τη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη), αλλάζοντας τα επίπεδα του pH των ούρων. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον που αδρανοποιεί τα μικρόβια που είναι υπεύθυνα για τη λοίμωξη.

Πάρτε ενάμιση κουταλάκι του γλυκού κρέμα τάρταρ και αναμείξτε τη με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και πιείτε το μείγμα 1-2 φορές καθημερινά.

4 – Καθαρίστε την ακμή

Οι όξινες ιδιότητες της κρέμας τάρταρ είναι ένα σπουδαίο όπλο για την αντιμετώπιση της ακμής. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφαρμόσετε απευθείας στην επιδερμίδα τη κρέμα. Φτιάξτε ένα ρόφημα με νερό ή χυμό πορτοκάλι, και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα τάρταρ. Πιείτε το καθημερινά και με τον καιρό θα δείτε ότι το δέρμα σας θα βελτιωθεί.

5 – Μειώστε την αρτηριακή πίεση του αίματος

Αν έχετε χαμηλά επίπεδα καλίου, τότε πιθανόν να έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση. Η κρέμα τάρταρ μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. 100 γραμμάρια κρέμας τάρταρ περιέχουν 16.500 μιλιγκράμ κάλιο.

Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αν όντως έχετε έλλειψη καλίου. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πιείτε κάθε βράδυ ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα τάρταρ.


πηγή: www.davidwolfe.com