Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Αττικής και κυρίως την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Οι πρώτες αναφορές για τις συνθήκες υπό τις οποίες κάποιοι εξ αυτών απεβίωσαν αφού πληροφορίες αναφέρουν πως τρεις εξ αυτών πνίγηκαν στον ύπνο τους, τέσσερις παρασύρθηκαν από χείμαρρο και άλλοι δύο έπεσαν στη θάλασσα και πνίγηκαν.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα ΕΛΤΑ απο 20/11 εως 30/11 αποστέλλουν ΔΩΡΕΑΝ οποιοδήποτε δεμα/πακετο προς Μανδρα. Οι ανάγκες είναι τεράστιεςΑπό πάνες για μικρούς κ μεγάλους, ρούχα, σκεπάσματα έως τρόφιμα μακράς διαρκείας κ φάρμακα. Ας βάλουμε ο καθένας ο,τι μπορεί κ να σταλεί.

Για ανάγκες σίτισης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Νέα Πέραμο: στο Κοινοτικό Κατάστημα (οδός 25ης Μαρτίου 11), τηλ.: 22960-32640 και 34520

Στη Μάνδρα: στο Δημαρχείο (οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 45), τηλ.: 2132014900-950-951-945

Για ανάγκες στέγασης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:
Στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 - Ελευσίνα
Τηλ. Επικ/νιας: 213 2047088 / 086

Ήδη, πραγματοποιούνται σχετικές αυτοψίες από συνεργεία (10 κλιμάκια) της Περιφέρειας Αττικής.

Λοιπά σημεία ενημέρωσης και εξυπηρέτησης πολιτών και πληγέντων:
Στους κατά τόπους Δήμους.

Δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο έχει διασφαλίσει ο Δ. Μάνδρας

Για όσους έχουν ανάγκη διαμονής ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Μάνδρας έχει μισθώσει ξενοδοχείο της περιοχής για την φιλοξενία τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974256575, 6980035560, 6947002173
Επίσης στο Δημαρχείο Μανδρας διατίθενται εμφιαλωμένο νερό και ξηρά τροφή σε όσους έχουν ανάγκη.

Συγκέντρωση Ρούχων και Τροφίμων για τους Πλημμυροπαθείς

Οσοι θέλουν να στείλουν είδη ρουχισμού και τρόφιμα:
Δημαρχείο Μάνδρας Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 196 00 Τηλ. 21320-14900.Tα Megara Hotel προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε θύματα των καταστροφών
Megara Hotel Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 84, Μέγαρα, Τηλ. 22960-28720

Τηλέφωνα για καταγραφή αιτημάτων δημοτών:
Τηλ. 21320-14950, 21320-14951Η Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ενημερώνει αν υπάρχουν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και λόγο καταστροφής χάθηκαν φάρμακα η ενέσιμη αγωγή μπορούμε να βοηθήσουμε. 

Με εκτίμηση και συμπαράσταση
Ομάδα Αλληλεγγύη Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Τηλ επικοινωνίας 6977572529Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Δυτική ΑττικήΚλειστοί παραμένουν οι βασικοί οδικοί άξονες στην Δυτική Αττική, στους οποίους είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία εξαιτίας της θεομηνίας, που έπληξε χθες το πρωί την περιοχή.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, διακεκομμένη παραμένει η κυκλοφορία στους εξής οδικούς άξονες:

1. Στο 39ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Πέραμο.

2. Στο 35ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στη Ν. Πέραμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

3. Στον κόμβο διυλιστηρίων προς Ν. Πέραμο.

4. Στο 23ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας - η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται απο τις ράμπες του κόμβου προς Αθήνα και προς Κόρινθο αντίστοιχα.

5. Στον κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

6. Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Για τον ίδιο λόγο διακόπηκε και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας, στη Σαλαμίνα, από την περιοχή Παλούκια προς το κέντρο της πόλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Ενίσχυση των Αστυνομικών Δυνάμεων στη Δυτική Αττική λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων


Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.Ανοιχτά έως τις 23:00 τα φαρμακεία στη Μάνδρα και οι διανυκτερεύσεις από τα φαρμακεία Ελευσίνας

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρας Αττικής, κατέστρεψε και τα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Σήμερα (16/11), κλιμάκιο του ΦΣΑ μεταβαίνει στην Μάνδρας Αττικής, ώστε να κάνει εκτίμηση των ζημιών των φαρμακείων και να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια.