Η νέα χρονιά ήδη ξεκίνησε και πέρασε ο πάταγος της Πρωτοχρονιάς. Την Πρωτοχρονιά όλοι θυμόμαστε να γιορτάσουμε το νέο έτος που μπαίνει. Ή τουλάχιστον αναγκαζόμαστε να το θυμόμαστε. Και συνήθως το νέο έτος φέρνει συναισθήματα ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας. Αντιθέτως στα γενέθλιά τους πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, γεμίζουν με αρνητικά συναισθήματα. Πικρία, απογοήτευση, ντροπή, πιθανώς και θυμό. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί μεγαλώνουν.

Και ποια είναι η εναλλακτική του μεγαλώνω; Πεθαίνω! Γιατί λοιπόν να μην δοξάζουμε κάθε νέο χρόνο που μπαίνει και στη δική μας ζωή όπως κάνουμε την Πρωτοχρονιά; Αφού είναι νέος χρόνος ελπίδας, ονείρων και αυτοπεποίθησης. Το να είσαι ζωντανός είναι από μόνο του κατόρθωμα. Δεν το επιτυγχάνουν όλοι. Άρα θα έπρεπε να νιώθουμε αυτοπεποίθηση κάθε μέρα και κάθε χρόνο που μεγαλώνουμε.

Το να μεγαλώνεις σου δίνει ευκαιρία να  ζήσεις νέες εμπειρίες. Να δουλέψεις, να ταξιδέψεις, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να κάνεις νέους φίλους, να βλέπεις τους παλιούς φίλους και να συνειδητοποιείς πόσο όλα έχουν αλλάξει! Για όλα αυτά αξίζει να μεγαλώνεις. Αυτός δεν είναι ο στόχος άλλωστε;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξημερώσει η ημέρα των γενεθλίων σας, πηγαίντε στο μπάνιο, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, χαμογελάστε πλατιά  και πείτε μέσα σας «Ευτυχώς μεγαλώνω!»

Να έχετε μια υπέροχη χρονιά. Την καλύτερη της ζωής σας.

Και του χρόνου ακόμα καλύτερα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης





πηγή: flowmag