Νέο Δελχί - Ένας άνδρας στην πόλη της Βομβάης βρηκε τραγικό του θάνατο το Σάββατο το βράδυ σε ένα μαγνητικό τομογράφο (MRI).

Δεν μπορούν να πιστέψουν τον τραγικό του θάνατο οι συγγενείς του 32χρονου Rajesh Maru.

Είχε επισκεφθεί συγγενή του στο νοσοκομείο, τον ρούφηξε ο μαγνητικός τομογράφος και πέθανε. Ο Rajesh Maru μπήκε στο δωμάτιο κρατώντας μια μεταλλική φιάλη οξυγόνου και οι ισχυροί μαγνήτες τον ρούφηξαν με αποτέλεσμα να πεθάνει. «Έχουμε συλλάβει έναν γιατρό και ένα μέλος του προσωπικού για την πρόκληση θανάτου λόγω αμέλειας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βομβάης.

Ο Maru έχασε τη ζωή τους μέσα σε λίγα λεπτά, με το χέρι του να κρατά τη δεξαμενή οξυγόνου που είχε παγιδευτεί από το μηχάνημα.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς του Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ο 32χρονος πέθανε από την εισπνοή υγρού οξυγόνου που έφυγε από τη φιάλη. Πιστεύεται ότι ξεκίνησε η διαρροή μετά την πρόσκρουση στον μαγνητικό τομογράφο. Ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου του 32χρονου.
Έχει μάλιστα παραδοθεί το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας στην αστυνομία. Ο θείος του θύματος δήλωσε ότι ο 32χρονος κλήθηκε να μεταφέρει τη φιάλη από υπάλληλο του νοσοκομείου που τον διαβεβαίωσε πως το μηχάνημα ήταν απενεργοποιημένο.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Ο άνθρωπος που έπρεπε να προλαμβάνει τέτοια περιστατικά είπε στα μέλη της οικογένειάς μου να μπουν στο δωμάτιο», δήλωσε ο Jitendra Maru. Οι τοπικές αρχές θα αποζημιώσουν την οικογένεια του θύματος με 500.000 ρουπίες (6.300 ευρώ).

Στους μαγνητικούς τομογράφους (MRI) τα ατυχήματα είναι πολύ σπάνια, γι αυτό φροντίστε να μην φοράτε τίποτα μεταλλικό επάνω σας.