4 απλές συμβουλές για να κατανοήσετε πως αξίζει πραγματικά να επικεντρωθείτε εσείς οι ίδιοι πρώτα στον εαυτό σας

1. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας περιμένοντας οι άλλοι να ενδιαφερθούν

Μην περιμένετε συνεχώς να νοιάζονται οι άλλοι για κάτι που είπατε ή κάνατε. Αν είστε σίγουροι ότι έχουν ακούσει τι είπατε ή γνωρίζουν τα επιτεύγματά σας, αφήστε το πάνω τους για το αν εκείνοι θέλουν να αναφερθούν σε αυτό (ή όχι) -εξάλλου, έτσι μόνο θα είστε σίγουροι ότι το ενδιαφέρον ή οι έπαινοί τους θα είναι ειλικρινείς και αυθεντικοί.

2. Αποδεχτείτε ότι δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο να νοιάζονται αληθινά για εσάς

Οι περισσότεροι άνθρωποι γενικά υποκρίνονται από ευγένεια ή συνήθεια ότι σας συμπαθούν, αλλά πολλοί από αυτούς δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς με την πραγματική έννοια της λέξης. Και εξάλλου, πώς θα μπορούσαν; Εκτός και αν κάποιος σας γνωρίσει πολύ καλά, είναι αδύνατο να νοιάζεται αληθινά για εσάς, ακόμα κι αν το θέλει. Και αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος που μόλις γνωρίσατε, να έχει τέτοια αυθεντικά συναισθήματα απέναντί σας.

3. Αποδεχτείτε ότι τελικά, είστε το μόνο άτομο στο οποίο μπορείτε να στηριχθείτε 100% για την προσωπική σας ευτυχία

Ακόμα και αν έχετε εξαιρετικούς φίλους, οικογένεια και άλλους αγαπημένους, που είναι ικανοί και άξιοι να σας κάνουν ευτυχισμένους, ποτέ δεν ξέρετε αν θα είναι πάντα εδώ για εσάς και δεν ξέρετε ποτέ πώς οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν, που θα κάνουν δύσκολο μετά το έργο του να σας κρατούν θετικούς και ευτυχισμένους. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δείχνει πόσο σημαντικό είναι ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να κάνει τον εαυτό του ευτυχισμένο.

4. Μην εκτιμάτε περισσότερο την οπτική των άλλων ανθρώπων από τις δικές σας απόψεις

Αν και σπάνια αποδεικνύεται κακή ιδέα το να δεχτείτε συμβουλές και ανατροφοδότηση, είναι πολύ απερίσκεπτο να λάβετε αυτές τις συμβουλές και να τις εφαρμόσετε αμέσως στη ζωή σας. Χρειάζεται να δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε εκείνες που προέρχονται από ειδικούς ή άλλους επαγγελματίες, αλλά εσείς είστε εκείνοι που θα πρέπει να έρθετε αντιμέτωποι με τις πράξεις σας στη ζωή, οπότε χρειάζεται να είστε και εκείνοι που θα εμπιστεύεστε περισσότερο, όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων. Επίσης, αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι αποφάσεις, οι λέξεις και οι πράξεις της ζωής σας θα ανήκουν αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου σε εσάς.
πηγή: Εναλλακτική Δράση