Μικρά μυστικά για να… χακάρετε τις κοινωνικές σας συναναστροφές!

1. Όταν μια ομάδα ανθρώπων γελάει, κάθε μέλος της ομάδας θα κοιτάξει ενστικτωδώς προς το πρόσωπο που αισθάνεται περισσότερο κοντά του.

2. Όταν διαπραγματεύεστε με κάποιον, αφήστε τα χέρια και τις παλάμες σας να φαίνονται, αυτό είναι το σημάδι της αξιοπιστίας.

3. Κουνώντας το κεφάλι σας όταν μιλάτε ή όταν κάνετε μια ερώτηση, θα κάνει το άλλο πρόσωπο περισσότερο διατεθειμένο να συμφωνήσει μαζί σας.

4. Όταν λέτε ένα ψέμα, το να προσθέσετε μια δυσάρεστη λεπτομέρεια μπορεί να το κάνει πιο πιστευτό.

5. Αν κάνετε σε κάποιον μια ερώτηση και δε δώσει ολοκληρωμένη απάντηση, απλά περιμένετε και παραμείνετε σιωπηλοί, συνήθως θα συνεχίσει να μιλάει.

6. Οι άνθρωποι θυμούνται καλύτερα τα ημιτελή πράγματα. Αν ένα τραγούδι έχει κολλήσει στο μυαλό σας, σκεφτείτε τις τελευταίες γραμμές και θα το θυμηθείτε γρήγορα. Αυτό ονομάζεται Zeigarnik Effect.

7. Όταν ζητάτε από κάποιον να σας κάνει μια χάρη, τον κάνετε να σας συμπαθήσει περισσότερο.

8. Η τσίχλα μπορεί να ανακουφίσει από το στρες. Μασήστε μία κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ή κάνοντας κάτι αγχωτικό.

9. Όταν μιλάτε με κάποιον, μπορείτε να καταλάβετε αν ενδιαφέρεται για τη συνομιλία κοιτάζοντας τα πόδια του. Αν «στοχεύουν» προς το μέρος σας, σας ακούει· αν στοχεύουν αλλού, μάλλον θέλει να εγκαταλείψει τη συνομιλία.

10. Αν συναντήσετε κάποιον για πρώτη φορά και δυσκολεύεστε με τη συγκράτηση ονομάτων, απλά πείτε το όνομά του πολλές φορές. Για παράδειγμα, στην πρώτη συνομιλία πείτε φράσεις όπως «Γεια σου [όνομα]», «Χάρηκα για τη γνωριμία [όνομα]» ή «Από πού είσαι [όνομα];». Πείτε το τουλάχιστον 3 φορές στα πρώτα λεπτά της συνομιλίας και δε θα το ξεχάσετε.

11. Αν συναντήσετε κάποιον δείξτε ενθουσιασμό, με τον τρόπο αυτό το άλλο πρόσωπο θα είναι επίσης ενθουσιασμένο για τη συνάντηση.

12. Χαμογελάτε και διατηρήστε επαφή με τα μάτια. Κατά τη συνομιλία, χαμογελάτε στο άλλο άτομο και κρατήστε επαφή με τα μάτια για περισσότερο από το 60% του χρόνου.


πηγή: lavitaebella.gr