Υπάρχουν δυστυχώς πολλές φράσεις, συμβουλές και σχόλια, τα οποία εμείς, τα άτομα με αυτοάνοσο νόσημα ακούμε και μας στεναχωρούν.

Κάποιες τέτοιες φράσεις καλύψαμε στο άρθρο: Φράσεις που ακούει τακτικά ένας ασθενής με χρόνιο νόσημα.

Όμως υπάρχουν και τα άτομα που μας κάνουν τόσο καλό, που είναι πάντα δίπλα μας, που μας δίνουν δύναμη, που γνωρίζουν πάντα το καλύτερο για εμάς και μας κάνουν τόσο μα τόσο καλό!

Εδώ λοιπόν ένα ευχαριστήριο άρθρο για όλα αυτά τα άτομα!

1) Σε ευχαριστώ, που μου δείχνεις ότι παίρνεις στα σοβαρά ότι σου λέω για την ασθένεια μου. Σέβεσαι εμένα και το αυτοάνοσο μου.

2) Σε ευχαριστώ, που κατανοείς όταν με αναγκάζει να σου ακυρώσω κάποιο ραντεβού, όταν με κάνει να ξεχάσω κάτι σημαντικό (ενώ μου είπες ότι δεν πρέπει να το ξεχάσω!) και όταν αντιδρώ πολύ διαφορετικά από ότι περίμενες.

3) Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου. Συχνά επαναλαμβάνω την ίδια γκρίνια για τους πόνους, την νύστα, την ατονία και τα τόσα συμπτώματα που κατά καιρούς έχω.

4) Σε ευχαριστώ για το χιούμορ σου. Με βοηθάει τόσο πολύ, ιδιαίτερα όταν νιώθω ότι θέλω να κλαίω όλη μέρα. Τελικά ναι – κάποια πράγματα γίνονται πιο υποφερτά με λίγο γέλιο.

5) Σε ευχαριστώ, που ενημερώνεσαι και εσύ για την ασθένεια μου. Το να γνωρίζω ότι προσπαθείς να κατανοήσεις τι περνάω, μου είναι πολύ σημαντικό.

6) Σε ευχαριστώ γιατί με στηρίζεις όταν δεν τα καταφέρνω χωρίς την βοήθεια κάποιου. Εκείνες τις στιγμές συχνά νιώθω ντροπή να ζητήσω βοήθεια…

7) Σε ευχαριστώ, που μου υπενθυμίζεις ότι δεν χρειάζεται να νιώθω ντροπή που είμαι ασθενής. Δεν την διάλεξα την ασθένεια μου και όλα αυτά τα εκνευριστικά συμπτώματα της!

8) Σε ευχαριστώ που με ακούς. Ακόμα και αν σου λέω τον πόνο μου, ξανά και ξανά. Ακόμα και όταν πάλι σου μιλάω για τον γιατρό, για τα φάρμακα και για τα συμπτώματα μου. Ακόμα και όταν σπάνια ή ποτέ δε σου λέω ότι είμαι καλά, πολύ απλά, επειδή δεν είμαι καλά…

9) Σε ευχαριστώ, που με σέβεσαι και κατανοείς ότι δυστυχώς πρέπει να απέχω από κάποιες τροφές. Με ευαισθησία και διακριτικότητα δεν τρως μπροστά μου, αυτό ακριβώς που λαχταράω, αλλά δεν κάνει να φάω. Ούτε με πιέζεις να φάω (ούτε λίγο) από κάτι που με πειράζει, επειδή γνωρίζεις ότι αυτό θα μου έκανε κακό!

10) Σε ευχαριστώ, που μου δίνεις ελπίδα, όταν την έχω τόσο ανάγκη. Ναι, τη χρειάζομαι περισσότερο από ποτέ.

11) Σε ευχαριστώ, επειδή μου δείχνεις ότι είμαι ένα σημαντικό άτομο στη ζωή σου. Είναι αβάσταχτο να νιώθεις ότι όλοι θα σε παρατήσουν και θα νιώθεις μοναξιά.

12) Σε ευχαριστώ, που είσαι εδώ για μένα. Γι’ αυτό σε αγαπώ ακόμα πιο πολύ!


Πηγή: hashimoto.gr

Πώς θα ένιωθες, πως θα αντιδρούσες αν ο σύντροφός ή ένας φίλος σου έλεγε «σε ευχαριστώ» που υπάρχεις στη ζωή του.