Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών (μανταρίνια, λεμόνια, λάϊμ, πορτοκάλια, κουμκουάτ, φράπες, περγαμόντα) ωριμάζει απόλυτα μόνο πάνω στα δέντρα. Οι πιο γλυκές και, συνεπώς, οι πιο ωφέλιμες ποικιλίες είναι αυτές που συλλέγονται από τα τέλη Φεβρουαρίου και, κυρίως, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Αυτό που χαρακτηρίζει το γκρέιπφρουτ είναι η μεγάλη περιεκτικότητα του σε σαλικυλικό οξύ, το οποίο  είναι το κύριο δραστικό συστατικό της ασπιρίνης !!!

Όπως γράφει το spartacus.gr, το γκρέιπφρουτ μπορεί να αποβάλλει την περίσσεια και βλαβερή βλέννα, μέσω των απεκκριτικών οργάνων, και μπορεί να ανακουφίσει άμεσα άσθμα, βρογχικά, κρυολογήματα, κόπωση και ανυπόφορους πόνους αρθρώσεων.

Το γκρέιπφρουτ είναι «φάρμακο» 

  • Παυσίπονο, 
  • Αντιφλεγμονώδες, 
  • Αντιπυρετικό και
  • Κατάλληλο για καταρροή, γρίπη και ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.


Μπορεί να αποβάλλει την περίσσεια και βλαβερή βλέννα, μέσω των απεκκριτικών οργάνων, και μπορεί να ανακουφίσει άμεσα άσθμα, βρογχικά, κρυολογήματα, κόπωση και ανυπόφορους πόνους αρθρώσεων.

Συνολικά  το γκρέιπφρουτ :

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, συνεπώς αρρωσταίνεις λιγότερο. 
  • Διατηρεί το μεταβολισμό σου σταθερό, καις λίπος και χάνεις βάρος.
  • Μειώνει την κακή χοληστερόλη.
  • Προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος, του στόματος, του στομάχου, του μαστού. Και του προστάτη, για τον σύντροφό σου.
  • Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά.
  • Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  • Προλαμβάνει την αρθρίτιδα.
  • Καταπολεμά την ουλίτιδα.
  • Κάνει καλό στην όραση.
  • Ενυδατώνει το δέρμα.


Διατροφικά στοιχεία

Ποσότητα ανά 100 g

  • Θερμίδες (kcal) 42
  • Λιπίδιο 0,1 g
  • Χοληστερόλη 0 mg
  • Νάτριο 0 mg
  • Κάλιο 135 mg
  • Υδατάνθρακες 11 g
  • Φυτικές ίνες 1,6 g
  • Ζάχαρη 7 g
  • Πρωτεΐνη 0,8 g