καταιγίδα

Αυτές οι σωματικές αναπηρίες καθορίζουν ποιοι είμαστε;
Πώς μετατρέπουμε αυτά τα συναισθήματα απόγνωσης σε ηλιόλουστα, χαρούμενα συναισθήματα χαράς; 
Πώς μετατρέπουμε το τέρας σε φίλο;
Αλλάξτε τους φόβους και τον θυμό σε αγάπη!

Μπορούμε να πάρουμε αυτές τις σκέψεις αναπηρίας και να τις μετατρέψουμε σε σκέψεις ικανότητας.

 Ένα μικρό βήμα τη φορά, μπορούμε να αλλάξουμε τα συναισθήματά μας του «δεν μπορώ» σε συναισθήματα του «μπορώ». Ίσως "δεν μπορείς" να τρέξεις αυτόν τον μαραθώνιο, ίσως "δεν μπορείς" να θυμηθείς τις σκέψεις σου πριν από δύο λεπτά...αλλά "μπορείς" να ξυπνήσεις το πρωί, "μπορείς" να επιλέξεις να συμμετέχεις στη ζωή.

Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ότι είμαστε ζωντανοί. Μπορούμε να είμαστε καλοί με τον εαυτό μας. Το να είμαστε ευγενικοί, υπομονετικοί και να αγαπάμε τον εαυτό μας μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο να κάνουμε αυτόν τον επιπλέον υπνάκο ή απλώς να καθόμαστε για 5 επιπλέον λεπτά. Αφιερώστε χρόνο για να γελάσετε, ή απλώς να απολαύσετε κάτι. Βάλτε την προσπάθεια να βάλουμε τη σκλήρυνση κατά πλάκας στο φόντο της ύπαρξής μας και βάλτε την προσπάθεια να βάλουμε τη ζωή στο προσκήνιο.

Κάνοντας τη ζωή προτεραιότητα, δεν επιτρέπουμε στις αρνητικότητες της ΣΚΠ να μας ελέγχει.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να είμαι γνωστός ως ένα ευγενικό, διασκεδαστικό και στοργικό άτομο παρά ως άτομο με αναπηρία με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε το άτομο που πραγματικά θέλουμε να είμαστε. Οι ταλαντεύσεις, η ομίχλη του εγκεφάλου και όλα τα άλλα πράγματα που μου έχει δώσει η ΣΚΠ είναι μόνο ένα μέρος του εαυτού μου. όχι ποιος είμαι ή τι είναι πραγματικά η ζωή μου.

Η προσπάθεια που καταβάλλουμε στη ζωή περιλαμβάνει τόσα πολλά συναισθήματα. Η αποδοχή αυτών των συναισθημάτων, εκείνων των συναισθημάτων ευτυχίας, φόβου, θυμού, χαράς ή άρνησης, είναι μέρος της ζωής μας. Μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε αυτά τα συναισθήματα βαθιά μέσα στην καρδιά μας και να τα κάνουμε ένα πολύτιμο μέρος του εαυτού μας. Η αποδοχή αυτών των συναισθημάτων καθώς η πραγματικότητα βοηθάει, διατηρεί το πνεύμα μας ζωντανό.

Ναι, η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι αναπηρία. Πρέπει να κάνουμε καταλύματα για αυτόν τον εισβολέα. Δεν μας δόθηκε επιλογή σε αυτό το θέμα. Η ευθύνη μας όμως, είναι να κάνουμε τη ζωή και το πνεύμα μας την ικανότητά μας. Κάνοντας την επιλογή να μην επιτρέψουμε στη σκλήρυνση κατά πλάκας να ελέγξει την ύπαρξή μας, μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε τη ζωή.

από τον Charli
Πηγή : www.healingwell.com