Αγάπησε το σώμα σου

Μεγαλώνοντας η αδελφή μου ήταν ψηλή, λεπτή  και όμορφη. Η υπέροχη εμφάνιση του τόπ μόντελ που είχε ήταν μερικές φορές εμπόδιο-δεν ήταν πάντα δημοφιλής μεταξύ κοριτσιών που  ζήλευαν. Ακόμα κι έτσι,ήθελα να είμαι σαν κι αυτήν,παρ’ότι ο σωματότυπός μου με τα βίας της έμοιαζε.
Τελικά κατέληξε τα σώματα μας να έχουν περισσότερα κοινά σημεία από όσα είχα συνειδητοποιήσει ως παιδί. Η καταπληκτική αδελφή μου είχε διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση 4 χρόνια πριν τη δική μου διάγνωση.Κατά τραγική ειρωνεία λοιπόν,μετά τη δική μου διάγνωση, κληρονόμησα τη λυγερή κορμοστασιά της. Πω,πω! Αλλά για ένα λεπτό! Δεν το είχα αυτό κατά νου.

Όταν ήμουν παιδί,πίστευα ότι μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο με την ευγένεια και την αγάπη. Σαν ενήλικας, συνειδητοποίησα ότι το να θέλω να είμαι σαν την αδελφή μου ήταν εμπόδιο-δεν μπορείς με την αγάπη να αλλάξεις τον κόσμο, αν δεν μπορέσεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αυτό ξεκινάει με το να αγαπάς ολόκληρο τον εαυτό σου, μαζί και το σώμα σου και τις ατέλειές σου και όλα.
Βρήκα την ελευθερία να αγαπήσω το σώμα μου λίγο μετά τη διάγνωση της πάθησής μου. Στην αρχή, σαν να μισούσα το σώμα μου. Δεν άκουγα τα σημάδια, είχε δική του νόηση και συνέχεια με κορόιδευε.Ήταν απρόβλεπτο και άλλοτε τα κατάφερνε και άλλοτε όχι.

Έμαθα όμως να υποστηρίζω τον εαυτό μου από νωρίς. Δεν υποχωρώ στην πολλαπλή σκλήρυνση. Ευημερώ. 
Η αγάπη έρχεται εκ των έσω, είτε κουτσαίνω είτε είμαι τελείως παράλυτη. Δεν μπορεί ούτε καν να κλαπεί ούτε να μου τη ραγίσουν την καρδιά και είναι πάντα δικιά μου να  την προσφέρω, ό,τι κι αν επιφέρει η πάθηση αυτή στο σώμα μου.

Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου χρειάζεται τόσο κουράγιο όσο να αλλάξεις τον κόσμο. Πρέπει να πέσεις μέσα. Πρέπει να ανάψεις τα φώτα. Να τολμήσεις! Να τρέξεις προς την ελευθερία!
Το σώμα μου είναι όμορφο. Είναι ολοκληρωμένο και ό,τι κι να είναι , μου επιτρέπει να αγαπώ. Τελικά,δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο ουσιώδες.

ΜΑΡΙΑ Σ.Σ.


πηγή:newsitamea