Βράστε μια Μπανάνα, Πιείτε το Νερό Πριν Κοιμηθείτε, και Δείτε Τι θα σας συμβεί στον οργανισμό σας!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ; Συμβαίνει σε όλους, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής προκαλεί άγχος και δυσκολία στον ύπνο με συνέπεια να νιώθουμε κουρασμένοι την υπόλοιπη μέρα και να μην αποδίδουμε στην εργασία μας.
Το άγχος, οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες από τα κινητά, καθώς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, τα δυνατά φώτα και πολλοί άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα, αλλά και τις ορμόνες, και κατά συνέπεια παίζουν σημαντικό ρόλο στη ποιότητα του ύπνου.

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός στη ζωή μας. Όταν στερούμαστε ύπνο, η ενέργειά μας μειώνεται, οι γνωστικές και οι κινητικές μας λειτουργίες φθίνουν, και έχουμε αυξημένο κίνδυνο για ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, διαβήτη και καρκίνο.

Αν λοιπόν στερούμαστε ένα ποιοτικό ύπνο διάρκειας 8 ωρών, τότε τι μπορούμε να κάνουμε; Να πιούμε αφέψημα μπανάνας και κανέλας!
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο, αλλά αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η φλούδα της μπανάνας έχει ακόμα περισσότερο κάλιο και μαγνήσιο από τη σάρκα του φρούτου, που τη πετάμε κατευθείαν στα σκουπίδια.

Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα και βοηθούν στη χαλάρωση των μυών. Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι το πιο σημαντικό μεταλλικό στοιχείο για μυϊκή χαλάρωση και μπορεί να μειώσει τις μυϊκές κράμπες, μαζί με άλλους πόνους.

Επιπλέον, το μαγνήσιο είναι ευεργετικό για το άγχος, επιτρέποντάς μας να χαλαρώσουμε και να αποκοιμηθούμε.
Η κανέλα είναι ένας από τα καλύτερα συστατικά για την εξισορρόπηση του επιπέδου του σακχάρου του αίματος. Όταν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος είναι εξισορροπημένα, οι ορμόνες λειτουργούν με τρόπο που προωθούν τον καλύτερο ύπνο. Αν τα επίπεδα σακχάρου είναι απορρυθμισμένα, τότε μπορεί να έχετε ενέργεια το βράδυ, ή να νιώθετε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η αξιοποίηση των ευεργετικών ιδιότητων της μπανάνας και της κανέλας, είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες και άλλες διαταραχές του ύπνου.

Να η συνταγή:
Συστατικά:
1 βιολογική μπανάνα (με τη φλούδα της)
1 μικρή κατσαρόλα με νερό
Πασπάλισμα με κανέλα (προαιρετικά)
Στέβια (προαιρετικά)

Βήμα 1: Κόψτε τις δύο άκρες της μπανάνας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

Βράστε τη μπανάνα για 10 λεπτά. Πασπαλίστε λίγη κανένα, και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη στέβια. Η στέβια βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος, και δε διαταράξει τα επίπεδα του σακχάρου πριν τον ύπνο.

Βήμα: 2

Βήμα 3: Προσθέστε επιπλέον κανέλα αν επιθυμείτε και απολαύστε!

Μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε και να φάτε τη μπανάνα το επόμενο πρωί.

Πηγή: www.i-diadromi.gr