Γνωρίζετε ήδη πολλά για τις ωφέλειες των πορτοκαλιών, όπως για παράδειγμα ότι πρόκειται για το εσπεριδοειδές που είναι γεμάτο βιταμίνη C, η οποία σας προστατεύει από το να αρρωστήσετε το χειμώνα.

Όμως, αυτό το γευστικό φρούτο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε και να αισθανθείτε πολύ υγιέστεροι. Επιπλέον είναι ιδανικό και για το καλοκαίρι!

Γιατί δίαιτα με πορτοκάλια;

Υπάρχουν τόσες ωφέλειες στα πορτοκάλια που, αν τις αναφέραμε όλες, δεν θα είχαμε πια χώρο στη σελίδα.

Με τη χαρακτηριστική τους ισορροπία ανάμεσα στη γλυκιά και στην όξινη γεύση, σε συνδυασμό με το έντονο και αναζωογονητικό άρωμα, τα πορτοκάλια είναι φρούτα με μεγάλη αξία.

Το πορτοκάλι είναι εύλογα τo πιο ευχάριστο είδος του βασιλείου των φρούτων (αν υπάρχει τέτοιο βασίλειο) και αυτό για αρκετούς λόγους.

Όχι μόνο είναι νόστιμο, αλλά εξασφαλίζει πολλές ωφέλειες για το σώμα.

Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι κύριες ωφέλειες της κατανάλωσης πορτοκαλιών; Ας τις δούμε τώρα.

Τα πορτοκάλια καθαρίζουν τα ούλα και τα δόντια σας

Ο χυμός του πορτοκαλιού συμβάλλει στην αποτροπή της ξηροστομίας, στην αντιμετώπιση των πρησμένων ούλων (είναι εξαιρετικός αν πάσχετε από ουλίτιδα), στην επούλωση πληγών και στην προαγωγή της καλής στοματικής υγείας γενικά.

Μπορείτε επίσης να τρίψετε το εσωτερικό της φλούδας του πορτοκαλιού πάνω στα δόντια σας μετά το βούρτσισμα ή να εφαρμόσετε το λευκό μέρος στα στοματικά έλκη που μπορεί να υπάρχουν.

Καταπολεμά τις μολύνσεις του λαιμού

Ο χυμός του πορτοκαλιού βοηθάει στον καθαρισμό από άχρηστες ουσίες, τοξίνες και βακτήρια που συγκεντρώνονται στο λαιμό και κυρίως στην περιοχή γύρω από τις αμυγδαλές σας.

Δεν χρειάζεται να σουρώσετε το χυμό –ο πολτός των πορτοκαλιών θα καθαρίσει τα πάντα όπως τον καταπίνετε.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ναι, αυτή είναι η πιο γνωστή ιδιότητα των πορτοκαλιών. «Πιες την πορτοκαλάδα σου για να μην αρρωστήσεις», σας έλεγε πιθανώς η μητέρα σας. Και είχε απόλυτο δίκιο.

Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη C που περιέχεται στο πορτοκάλι. Ένα ποτήρι χυμός ή ένα ολόκληρο πορτοκάλι την ημέρα μπορεί να αποτρέψει τη γρίπη, το βήχα, τη ρινική συμφόρηση και άλλα.

Καθαρίζει το έντερο

Λίγο-λίγο φτάνουμε στο κύριο θέμα του σημερινού άρθρου μας, στη χρήση πορτοκαλιών για αδυνάτισμα.

Ένας από τους λόγους που αυτό το φρούτο είναι τόσο καλό για το αδυνάτισμα είναι επειδή συμβάλλει στην απομάκρυνση όλων των τοξινών που συσσωρεύονται στο έντερό σας, προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα, για παράδειγμα.

Ωστόσο, προσέχετε να μην καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα, επειδή μπορεί να προκαλέσετε αντίθετα αποτελέσματα και να πάθετε διάρροια. Το σημαντικό είναι να απαλλαγείτε από τις άχρηστες ουσίες που κολλούν στα τοιχώματα του εντέρου σας.

Αδυνάτισμα με τη δίαιτα με πορτοκάλια


Ας δούμε τώρα το λόγο για τον οποίο διαβάζετε αυτό το άρθρο: πώς να αδυνατίσετε με τη δίαιτα με πορτοκάλια. Δεν υπάρχει λόγος να περάσετε ένα μήνα τρώγοντας πορτοκάλια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πίνετε δύο λίτρα χυμό πορτοκαλιού την ημέρα (ένα το πρωί με άδειο στομάχι και ένα το απόγευμα). Περιμένετε μισή ώρα μετά το πρώτο λίτρο για να φάτε το πρωινό σας και περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες μετά το μεσημεριανό σας γεύμα πριν πιείτε το δεύτερο λίτρο.

Ένα άλλο σημαντικό συστατικό στοιχείο αυτής της δίαιτας είναι ότι ο χυμός θα πρέπει να είναι φρεσκοστυμμένος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τον φτιάξετε όλον το πρωί για να έχετε έτοιμη και την απογευματινή ποσότητα. Με έναν καλό αποχυμωτή, θα χρειαστείτε μονάχα πέντε λεπτά για να φτιάξετε ένα λίτρο.

Ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου και το χυμό που περιέχει, ένα λίτρο είναι περίπου 16 με 18 πορτοκάλια. Αξιοποιήστε τις εκπτώσεις στο μανάβικο! Και να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στο κατάστημα κάθε μέρα.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ χυμό πορτοκαλιού που είναι πακεταρισμένος ή εμφιαλωμένος, ακόμα κι αν η συσκευασία γράφει ότι περιέχει το φυσικότερο προϊόν του πλανήτη.

Και τι άλλο θα πρέπει να τρώτε;

Προφανώς δεν αρκεί να πίνετε χυμό πορτοκαλιού. Πρέπει να κάνετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, να ασκείστε και να τηρείτε και άλλες συνήθειες καλής υγείας. Όσον αφορά στο φαγητό, να θυμάστε:

     Να τρώτε πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά
     Μην ξεχνάτε τα φασόλια
     Να τρώτε ξηρούς καρπούς
     Να επιλέγετε αλεύρια ολικής άλεσης και ωμή ζάχαρη
     Να αποφεύγετε τα γλυκά όπως τα επιδόρπια και οι πάστες
     Μην πίνετε σόδα, καφέ ή οινοπνευματώδη ποτά
     Να επιλέγετε τσάι αντί για καφέ

Προσπαθείτε να ασκείστε για μισή ώρα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να πάτε για έναν περίπατο ή για ποδηλασία, για τζόγκινγκ, να παίξετε με τα παιδιά σας, να πάτε για χορό, να ανεβείτε σκαλιά ή να κολυμπήσετε. Δεν χρειάζεται να γραφτείτε σε γυμναστήριο!

Τέλος, όσον αφορά στις υγιεινές συνήθειες, να θυμάστε:

     Να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα (χωρίς διακοπή)
     Να κόψετε το κάπνισμα
     Να αποβάλετε το άγχος
     Να κάνετε διαλογισμό, γιόγκα τάι τσι ή ό,τι προτιμάτε
     Να μειώσετε τις πιέσεις και τις υποχρεώσεις

Πέρα από το αδυνάτισμα και τη γενική αίσθηση καλύτερης υγείας, με αυτή τη δίαιτα με πορτοκάλια:

     Θα καθαρίσετε το αίμα
     Θα βελτιώσετε τη λειτουργία του συκωτιού
     Θα έχετε καλύτερο δέρμα
     Θα θεραπεύσετε τα στομαχικά έλκη
     Θα προλάβετε ή θα θεραπεύσετε λοιμώξεις
     Θα επουλώσετε πληγές
     Θα αντιμετωπίσετε την παγκρεατίτιδα
     Θα βελτιώσετε την παραγωγή χολής και γαστρικών υγρών
     Θα καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα
     Θα βελτιώσετε την κατάσταση των αιμορροΐδων
     Θα καθαρίσετε το παχύ έντερο
     Θα αποβάλλετε τις βλέννες
     Θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα
     Θα ενισχύσετε την υγεία των νεφρών
     Θα αντιμετωπίσετε κύστες, όγκους και έλκη
     Θα μειώσετε τη φλεγμονή της ουροδόχου κύστης

Πηγή: meygeia.gr